Το δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου εόρτασε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 η Εκκλησία μας.

Στον περικαλλή Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων Τρύπης τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Επίκαιρα ομίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας.

Την λατρευτική σύναξη επισφράγισε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθύνοντας πατρικά λόγια αγάπης στο εκκλησίασμα. Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή το θαύμα του Αγίου Θεοδώρου με το οποίο προστάτευσε τους χριστιανούς του τόπου του, αναφέρθηκε στη Θεία Πρόνοια που πάντα μας περιβάλλει και στην οποία θα πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα των ημερών, τον νέο Κορωνοϊό, επισήμανε ότι θα πρέπει να πρυτανεύσει η ψυχραιμία, αλλά και να παραμείνει ακλόνητη η πίστη των χριστιανών, η οποία θα πρέπει να εκφράζεται μέσω της συμμετοχής στη Θεία Κοινωνία και τις λατρευτικές συνάξεις. Ολοκληρώνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εξέφρασε ευχές για μία ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στον εορτασμό παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Δημήτριος Καπονικολός και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.