Με αγρυπνία, αλλά και πρωινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία τιμήθηκε η ανάμνηση του θαύματος της Ιερός Εικόνος της Παναγίας του Καζάν, χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί αντιστοίχως, στoν Ιερό Ναό της Παναγίας του Καζάν, εντός της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ορεινής, στο Ein Karem (Ayn Kārim) της Ιερουσαλήμ. Οι αδελφές της Μονής εκεί έχουν έναν ιδιαίτερο λόγο να γιορτάζουν αυτή την ημέρα, καθώς οι αείμνηστες αδελφές τους, που εγκαταβίωναν στη Μονή στις αρχές του 20ου αιώνα, σώθηκαν από τη χολέρα, τον Ιούλιο του 1916, προσευχόμενες αδιάλειπτα μπροστά στην εικόνα της Παναγία του Καζάν.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Το βράδυ της 20ης Ιουλίου, λοιπόν, στον ναό της Παναγίας του Καζάν εντός της Μονής τελέστηκε αγρυπνία, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και λιτάνευση της ιεράς εικόνος, με περιφορά γύρω από τον ναό.

Στο τέλος της αγρυπνίας, οι αδελφές της Μονής Ορεινής, με επικεφαλής τους κληρικούς του μοναστηριού, συγκεντρώθηκαν μπροστά στην εικόνα της Παναγίας του Καζάν για νυχτερινή δέηση εις ανάμνηση των γεγονότων που συνέβησαν το καλοκαίρι του 1916, όταν η αδελφότητα της Μονής προσευχόταν ασταμάτητα γονατιστή μπροστά απ’ τη θαυματουργή εικόνα για την απελευθέρωση από τη φονική επιδημία της χολέρας.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θρησκευτική πομπή από τον καθεδρικό ναό έως αυτόν της Παναγίας του Καζάν.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ισραήλ, A.Ντ. Βικτόροφ με τη σύζυγό του, εκπροσώπους του ρωσικού διπλωματικού σώματος και πολυάριθμους προσκυνητές.

Στο τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε γεύμα στους προσκεκλημένους της Μονής, ενώ εν συνεχεία η ηγουμένη της μονή Αικατερίνα και οι αδελφές παρουσίασαν λεπτομερώς το μοναστήρι στον Ρώσο πρέσβη και τους λοιπούς εκπροσώπους της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάνοντάς τους ξενάγηση.

οπε

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.