Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος των Θαλασσών, Άγιος Νικόλαος στη Σάμο, στην Ικαρία και στους Φούρνους.

Την παραμονή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος τέλεσε τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του τραυματισμένου από το σεισμό 2020 περικαλλούς ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβάσου όπου χοροστάτησε και κηρύττοντας τον θείο λόγο ανεφέρθη στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου και στους συνολικά 55 Ιερούς Ναούς που υπάρχουν στα Νησιά μας. Προέστη δε της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος στη πόλη των Καρλοβασίων παρουσία των Αρχών της πόλεως και πλήθους λαού.

Συγκινητική υπήρξε η Δέησις έμπροσθεν του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου “Ευγηρίας Πρόνοια” της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Εντυπωσίασε δε η συμμετοχή πλειάδος παιδιών των Κατηχητικών Συνάξεων του Ιερού Ναού.

Την Κυριώνυμο ημέρα εν μέσω βροχής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέος Σάμου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και κάλεσε όλους να μιμηθούμε και να κάνουμε γνώρισμά μας τις κορυφαίες αρετές του Αγίου στην πίστη του, στην πραότητά του, στην εγκράτειά του και προπάντων στην ταπείνωσή του.

Στη συνέχεια, τέλεσε επίσημη Δοξολογία για την ημέρα εορτής του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, επεσήμανε δε το αξιόμαχο του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και ευχήθηκε να παραμένουν άγρυπνοι φρουροί των γαλάζιων μας θαλασσών για να μην αφήσουν κανένα βέβηλο εχθρικό πόδι να κουρσεύσει τα ακριτικά Νησιά.

Παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Νησιού μας. Δυστυχώς λόγω καταρρακτώδους βροχής δεν πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.