Όπως αναφέρει η Μητρόπολη:

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητρροπολίτου μας κ. Νικολάου τελέσθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, επί τη μνήμη του αγίου μάρτρυρος Μηνά του Αθηναίου, του επικαλουμένου Καλλικελάδου.

Ιδιαίτερη ευλογία για τους πιστούς επετέλεσε η παρουσία του αποτμήματος της τιμίας και χαριτοβρύτου κάρας του αγίου, το οποίο κατέχει η Ιερά Μητρόπολίς μας από το έτος 2006 ως ανεκτίμητο πνευματικό θησαυρό.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανεφέρθηκε στο βίο και το μαρτυρικό τέλος του αγίου Μηνά, λέγοντας ιδιαιτέρως ότι εφάρμοσε στη ζωή του τη φράση του Αποστόλου Πέτρου: «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις. (Πραξ. 5).»

Όταν ο Μαξιμίνος διέταξε διωγμό εναντίων των χριστιανών, ο άγιος Μηνάς αν και ήταν αξιωματούχος Διοικητής της Αλεξάνδρειας αρνήθηκε να συμμετάσχει με αποτέλεσμα να λάβει μαρτυρικό θάνατο για την πίστη του στον Χριστό και να στεφανωθεί με τον στέφανο της δόξης του Κυρίου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους υπέρ υγείας όλων των εορταστών καθώς τα εορτάσιμα κόλλυβα προς τιμήν του αγίου και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά με ακοίμητες τις πρεσβείες του αγίου.

Το ιερό λείψανο παρέμεινε στον Ιερό Ναό και κατά την διάρκεια της 2ης Θείας Λειτουργίας, όπου είχαν την ευκαιρία πολλοί πιστοί να το ασπασθούν και να λάβουν την ευλογία του αγίου Μηνά του Καλλικελάδου.

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μηνά του Καλλικελάδου στη Μητρόπολη Φθιώτιδος Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μηνά του Καλλικελάδου στη Μητρόπολη Φθιώτιδος Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μηνά του Καλλικελάδου στη Μητρόπολη Φθιώτιδος Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μηνά του Καλλικελάδου στη Μητρόπολη Φθιώτιδος Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μηνά του Καλλικελάδου στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.