Ι.Μ. ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΝΝΟΥ

Πανηγύρισε χθες η Εθιά Αστερουσίων όπου βρίσκεται ο τάφος του Οσίου Ευμενίου του Νέου. Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και εν συνεχεία τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά πολλών κληρικών και πλήθους πιστών. Το θείο λόγο κήρυξε με φιλοκαλικά-αγιοπνευματικά μηνύματα ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος.
Τέλος, ως ένδειξη ευχαριστίας δια την στήριξη που προσφέρει ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης στο προσκύνημα του Οσίου Ευμενίου, ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος του επέδωσε την ύψιστη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης, τον Σταυρό των Αποστόλων Παύλου και Τίτου.

Μεταξύ άλλων παρεβρέθησαν, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και πρ. Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας μετά του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης, ευχαριστώντας εκ καρδίας τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο δια την πρόσκληση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.