Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η Ιερά πανήγυρη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρα Νικήτα στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα στον Αχεντριά Μονοφατσίου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας, πλαισιωμένος από τους κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο Στυλιανό Γεωργιανάκη, τον Οικονόμο Νικήτα Καπελλάκη και το διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο εφημερίος του Προσκυνήματος, π. Αντώνιος Ψαρολογάκης και ο π. Ιωάννης Καπελλάκης.
Στο εσπερινό παρέστη, μεταξύ άλλων, και ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερρουσίων κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλης.
Την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας συμπαραστατούμενος από τον Πανοσολ. Αρχιμ. Ζαχαρία Δορούκα, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Χριστοδουλάκη, τον Πρωτοπρεσβύτερο Κωσταντίνο Ψαρολογάκη, τον Οικονόμο Nικήτα Καπελλάκη, τον Οικονόμο Εμμανουήλ Ραπτάκη και το διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη. Το αναλόγιο διακόνησε ο π. Ιωάννης Καπελλάκης ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο π. Αντώνιος Ψαρολογάκης.
Ο Σεβ. κ. Ανδρέας ομίλησε επικαίρως εκφράζοντας την χαρά του για την πανήγυρη, ευχαριστώντας τον κλήρο και τον λαό για την παρουσία τους στην εορτή του Προσκυνήματος καθώς και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσέτρεξαν να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.