Πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας, που βρίσκεται στο κέντρο του κτιριακού συγκροτήματος των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στον Σβορώνο Πιερίας.

Πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Κατερίνη

Στον χώρο λειτουργούν συγκεκριμένα το Γηροκομείο, το Συσσίτιο και ο Ξενώνας, συγκροτώντας έτσι μία μικρή «Βασιλειάδα» της τοπικής Εκκλησίας.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Iερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Κίτρους Γεώργιος

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σχηματίστηκε μικρή λιτανευτική πομπή και τελέστηκε η Αρτοκλασία του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πιερίας, ο οποίος ανακήρυξε την Αγία Σοφία και τις τρεις Θυγατέρες της προστάτες Αγίες του Συλλόγου.

Πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στον Σβορώνο Πιερίας

Πλήθος πιστών, εντός και εκτός του Ιερού Ναού, συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες, ενώ δόθηκε η δυνατότητα εκκλησιασμού στους τροφίμους, υπαλλήλους, εθελοντές και φίλους των Ιδρυμάτων, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απηύθυνε εποικοδομητικούς λόγους, ευχόμενος ιδίως στους εορτάζοντες.

Πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Σβορώνο Πιερίας

Πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πιερίας

Πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στον Σβορώνο

Πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πιερία

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.