Παράλληλα προγραμματίζεται και η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων ή αποστολή κινητών μονάδων εμβολιασμού στα ΑΕΙ ή σε συνεργασία με τα ΑΕΙ για τον άμεσο εμβολιασμό τόσο του προσωπικού, όσο και των φοιτητών που δεν έχουν εμβολιαστεί έως σήμερα.

Τα μέτρα για τα πανεπιστήμια
Πηγές της κυβέρνησης παραπέμπουν καταρχήν στα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον εμβολιασμό φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:

– Άνω του 73% των εγγεγραμμένων φοιτητών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση ή έχουν νοσήσει.

– Άνω του 87% διοικητικού προσωπικού έχει πλήρως εμβολιαστεί.

– Άνω του 91% των μελών ΔΕΠ έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Επιπλέον, πέρα των μέτρων Υγιεινής και Καθαριότητας/Απολύμανσης που θα ληφθούν, παραπέμπουν και στα μέτρα για την είσοδο των φοιτητών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο κατά της πανδημίας, φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται: οι μεν εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες με πιστοποιητικά εμβολίων ή νόσησης, οι δε ανεμβολίαστοι με αρνητικό τεστ, μοριακό (PCR) ή rapid, το οποίο θα κάνουν 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη (έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους).

Παράλληλα προγραμματίζεται και η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων ή αποστολή κινητών μονάδων εμβολιασμού στα ΑΕΙ ή σε συνεργασία με τα ΑΕΙ για τον άμεσο εμβολιασμό τόσο του προσωπικού, όσο και των φοιτητών που δεν έχουν εμβολιαστεί έως σήμερα.

Τέλος, τίθεται σε λειτουργία προσεχώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, στο πλαίσιο της οποίας θα διασυνδέεται η πληροφορία σχετικά με τον εμβολιασμό, νόσηση ή τα εργαστηριακά τεστ που κάνουν οι υπόχρεοι με τις Γραμματείες του κάθε τμήματος.

Παρέμβαση της κυβέρνησης για να ανοίξουν κανονικά τα πανεπιστήμια. ‘Όλο το σχέδιο για τη λειτουργία τους μετά από 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης λόγω κορονοϊού.

«Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν με τους φοιτητές στις αίθουσες και τα αμφιθέατρα» διαμηνύει η κυβέρνηση στους Πρυτάνεις, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα (22.09.2021) έχοντας ήδη προϊδεάσει ότι έχουν σοβαρές ανησυχίες για τη δια ζώσης λειτουργία…

Έκτακτη επιχορήγηση για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού…
Με υπουργική απόφαση που υπογράφεται σήμερα εγκρίνεται έκτακτη επιχορήγηση ώστε τα πανεπιστήμια να προσλάβουν έκτακτο προσωπικό με αποκλειστική αρμοδιότητα τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης των φοιτητών… Απόφαση η οποία θα άρει επιφυλάξεις των Πρυτάνεων που επικαλούνται αδυναμία ελέγχου των εγγράφων των φοιτητών.

Μάλιστα οι διαδικασίες θα είναι εξπρές καθώς δίνεται η δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις από τα πανεπιστήμια, ώστε ως τα τέλη Σεπτέμβρη να δρομολογήσουν τις διαδικασίες και τα πανεπιστήμια να ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους τον Οκτώβριο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.