«Τα κατάφερα όμως και μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων συγκέντρωσα 20.946 μόρια, 17.706 από τα μαθήματα κατεύθυνσης και 3.240 από τα ειδικά μαθήματα σχεδίου».

Νέα επιστολή αριστούχου των πανελληνίων 2021 που δεν περνά στη σχολή προτίμησής του λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στο alfavita.gr – «Έζησα μια χρονιά άγχους και τηλεκπαίδευσης, μια χρονιά με ελάχιστες στιγμές ξεγνοιασιάς… αλλά τα κατάφερα»
Ακόμη μία επιστολή αριστούχου μαθητή προς την Υπουργό Παιδείας, έφτασε στο alfavita.gr με αφορμή τον αποκλεισμό υποψηφίων από την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εξαιτίας της θέσπισης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Αυτή τη φορά, ο Θανάσης Ανδρεάδης, με 20.946 μόρια, (17.706 από τα μαθήματα κατεύθυνσης και 3.240 από τα ειδικά μαθήματα σχεδίου), μένει εκτός της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ για 0,53 μονάδες στο ελεύθερο σχέδιο (13,5 ο βαθμός του και η ΕΒΕ 14,03).

«Έζησα μια χρονιά άγχους και τηλεκπαίδευσης, μια χρονιά με ελάχιστες στιγμές ξεγνοιασιάς. Ακόμα και ο ίδιος αναρωτιέμαι πως κατάφερα να συνεχίζω να προσπαθώ, πως κατάφερα να παρακολουθώ συγκεντρωμένος τα μαθήματα μου μέσω μιας οθόνης, την οποία έβλεπα περισσότερες ώρες την ημέρα από ότι την οικογένειά μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αριστούχος μαθητής στην επιστολή του προς τη Νίκη Κεραμέως και συνεχίζει:

«Τα κατάφερα όμως και μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων συγκέντρωσα 20.946 μόρια, 17.706 από τα μαθήματα κατεύθυνσης και 3.240 από τα ειδικά μαθήματα σχεδίου».

Αναλυτικά η επιστολή του Θανάση Ανδρεάδη
Αυτή θα είναι μια ακόμη ανοιχτή επιστολή σχετικά με τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής (ΕΒΕ), και συγκεκριμένα, αυτές που εφαρμόστηκαν στα ειδικά μαθήματα σχεδίου. Μια ακόμη επίκληση για να ανταμειφθούν οι κόποι μου, καθώς και οι κόποι όλων των παιδιών που αρίστευσαν αλλά δεν μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.

Ονομάζομαι Θανάσης Ανδρεάδης, είμαι τελειόφοιτος γενικού λυκείου και έλαβα μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις το 2021. Έζησα μια χρονιά άγχους και τηλεκπαίδευσης, μια χρονιά με ελάχιστες στιγμές ξεγνοιασιάς. Ακόμα και ο ίδιος αναρωτιέμαι πως κατάφερα να συνεχίζω να προσπαθώ, πως κατάφερα να παρακολουθώ συγκεντρωμένος τα μαθήματα μου μέσω μιας οθόνης, την οποία έβλεπα περισσότερες ώρες την ημέρα από ότι την οικογένειά μου.

Τα κατάφερα όμως και μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων συγκέντρωσα 20.946 μόρια, 17.706 από τα μαθήματα κατεύθυνσης και 3.240 από τα ειδικά μαθήματα σχεδίου.

Έτσι, μετά από μια χρονιά που με έκανε να αισθάνομαι άδειος, ένιωσα ξαφνικά να γεμίζω από ικανοποίηση, να νιώθω πως οι προσπάθειες μου απέδωσαν. Και ξαφνικά, λίγες μέρες πριν καταθέσω το μηχανογραφικό μου μαθαίνω πως στις 24 Μαΐου ανακοινώθηκε πως η ΕΒΕ εφαρμόζεται ξεχωριστά στα 4 μαθήματα κατεύθυνσης, και ξεχωριστά στο ελεύθερο σχέδιο, και στο γραμμικό σχέδιο. Μαθαίνω, πως για 0,53 μονάδες στο ελεύθερο σχέδιο, δεν δικαιούμαι να φοιτήσω στη σχολή της επιθυμίας μου.

Μαθαίνω πως ο άριστος βαθμός (18,9) που έγραψα στο γραμμικό σχέδιο – το μόνο μάθημα που σχετίζεται με τις σπουδές που θέλω να ακολουθήσω – δεν σημαίνει τίποτα.

Και νιώθω πάλι άδειος.

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν, πρέπει βεβιασμένα να αποφασίσω τη σχολή που θα δηλώσω στο μηχανογραφικό όσο ταυτόχρονα αναρωτιέμαι πώς, ενώ αρίστευσα, δεν δικαιούμαι καν να δηλώσω τη σχολή που επιθυμώ. Αναρωτιέμαι πώς ένας μαθητής που συγκέντρωσε χιλιάδες μόρια λιγότερα από εμένα έχει πιθανότητες να φοιτήσει στην αρχιτεκτονική του ΑΠΘ ενώ εγώ όχι. Αναρωτιέμαι, πώς ένα μάθημα που δε διδάχτηκα στο σχολείο, που απαιτεί φυσική παρουσία και που βαθμολογείται υποκειμενικά μου στερεί μια θέση στην σχολή που επιθυμούσα.

Και όχι, τα δίωρα ενισχυτικά μαθήματα της ΕΔΕΜ δεν είναι ικανά να προετοιμάσουν ένα μαθητή για μια εξάωρη εξέταση ενώ η καθυστερημένη εισαγωγή τους (Ιανουάριος 2021) ως μαθήματα εκτός σχολικού ωραρίου κατέστησε αδύνατη την παρακολούθηση τους από έναν μαθητή με υπερφορτωμένο πρόγραμμα.

Και όχι, η επιθυμία μου να φοιτήσω σε μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική σχολή δε σημαίνει απαξίωση άλλων τμημάτων.

Κυρία Κεραμέως, εστιάστε στο πώς θα μορφώσετε και όχι στο ποιους θα μορφώσετε!

Με εκτίμηση, Θανάσης Ανδρεάδης

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.