Φέτος του υπουργείο Παιδείας, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση για τις μετεγγραφές, στην πραγματικότητα έβαλε φρένο στις μετακινήσεις των φοιτητών και κυρίως αυτών, που θα θελήσουν να πάνε στα κεντρικά ΑΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.Η βάση μετεγγραφής, που εισήχθη προκύπτει από τη βάση του τμήματος μείον 2750 μόρια.

Ομως οι υποψήφιοι όταν δήλωσαν στο μηχανογραφικό τις σχολές που επιθυμούν δεν γνώριζαν πως θα κινηθούν οι βάσεις και άρα πολλοί δεν δήλωσαν σχολές της επαρχίας στις περιπτώσεις, που οι γονείς δε μπορούν να στηρίξουν ένα ακόμη σπίτι εκτός της οικογενειακής εστίας .

Στην πράξη λοιπόν αυτό σημαίνει οτι οι βάσεις στις σχολές της περιφέρειας θα πέσουν πολύ περισσότερο απ΄ ότι στα κεντρικά ΑΕΙ .

Πτώση έως και 3.000 μόρια

Πάντως οι εκτιμήσεις, με βάση τα στοιχεία, που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας και που αφορούν στις βαθμολογίες και την κλιμάκωση των μορίων των υποψηφίων, δείχνουν φέτος πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων έως και 3.000 μόρια σε μεμονωμένες περιπτώσεις..

Ειδικότερα, μεγάλη πτώση θα έχουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Γενικότερα, για τις σχολές Υγείας, του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, θα υπάρξει πτώση, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο περισσότεροι από 1.000.

Για τις νομικές σχολές, επίσης αναμένεται πτώση των βάσεων, μικρή, αλλά όχι εντυπωσιακή, κάτι που αφορά και στα τμήματα της Ψυχολογίας .Στις σχολές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου –Θετικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής– η πτώση των βάσεων θα είναι σαφής.

Στόχος είναι ν΄ανακοινωθούν οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια στις 28 Αυγούστου ή το αργότερο τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου ( επειδή μεσολαβεί και το Σαββατοκύριακο (29 και 30 Αυγούστου).

Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση των επιτυχόντων δεν θα καθυστερήσει, συγκριτικά με πέρυσι, που είχαν ανακοινωθεί 28 Αυγούστου.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Εγκρίθηκαν 19,5 εκατ. για σπαράγγια και λαϊκές, αιτήσεις για ένα μήνα

Τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στην παραγωγή σπαραγγιών επικύρωσε με ΦΕΚ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Παράλληλα, κατοχυρώνεται και κρατική οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς-πωλητές λαϊκών αγορών της χώρας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.