ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020 : Οι Πανελλήνιες 2020 ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου 2020 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και στις 16 Ιουνίου για τους υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλήνιων 2020, για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 26 Ιουνίου 2020, ενώ για τα ΕΠΑΛ στις 30 Ιουνίου. 

Στη «μάχη» των Πανελλαδικών 2020 θα ριχθούν από την προσεχή Δευτέρα χιλιάδες υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Ο στόχος είναι ένας: η «κατάκτηση» μιας εκ των 77.970 θέσεων που οδηγεί στα πανεπιστήμια της χώρας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το διάστημα προ των εξετάσεων είναι ιδιαίτερα σημαντικό και οι υποψήφιοι πρέπει να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου, διατροφής και -περιορισμένων- επαναλήψεων, προκειμένου να διαχειριστούν το άγχος της περιόδου.

Πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες των Πανελλαδικών 2020, όπως ο τρόπος υπολογισμού των μορίων, οι υποψήφιοι θα πρέπει να «χτίσουν» μια αποδοτική στρατηγική για το πώς θα χειριστούν τα δύσκολα θέματα κάθε μαθήματος, γνωρίζοντας ότι μόνο όταν ανακοινωθούν οι Βάσεις 2020 θα είναι σε θέση να «ζυγίσουν» με ακρίβεια το πόσο καλά έγραψαν.

«Επιστρέψαμε, λοιπόν, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με 4 Ομάδες Προσανατολισμού, 4 μαθήματα και 4 Επιστημονικά Πεδία. Επιστρέψαμε δηλαδή στο 1983 και στις Δέσμες, σύστημα που μπορεί να ήταν καλό εκείνη την εποχή, αλλά είναι εκτός τόπου και χρόνου το 2020. Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε δύο μόλις χρόνια» τονίζει.

Σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2020, ο Στράτος Στρατηγάκης επισημαίνει: «Οι συνέπειες του εγκλωβισμού των παιδιών στο σπίτι είναι πολλές.

Γι’ αυτό το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην φέρει ακόμη μια αλλαγή σ’ αυτά τα παιδιά που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί και άφησε τον αριθμό των εισακτέων ίδιο με πέρυσι.

Αυτό σημαίνει ότι και φέτος θα εισαχθούν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι, κυρίως στο 2ο και το 4ο πεδίο, ακόμη και αν έχουν γράψει πολύ χαμηλούς βαθμούς.»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.