ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ 2019: Για τις βάσεις στις φετινές πανελλήνιες 2019, η πτώση θα είναι μικρή στις υψηλόβαθμες σχολές, 50 μόρια πτώση στη Νομική Αθήνας, 200 μόρια στη Νομική Θεσσαλονίκης, μέχρι πάνω από 1.000 μόρια στις χαμηλόβαθμες σχολές.

Πανελλήνιες βάσεις 2019: Οι μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές του Πεδίου αναμένουμε να σημειώσουν άνοδο που μπορεί να φτάσει και τα 600 μόρια, ενώ οι χαμηλόβαθμες σχολές αναμένεται να σημειώσουν ισόποση μείωση της βάσης τους.

Αιτία οι πολύ καλές επιδόσεις στα Μαθηματικά και την Πληροφορική που υπερκαλύπτουν τις χαμηλότερες επιδόσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Πανελλήνιες βάσεις 2019: Στον πίνακα μπορείτε να δείτε την εκτίμησή μας για τη διαμόρφωση των βάσεων στα 100 δημοφιλέστερα τμήματα.

Η «εξαφάνιση» των αριστούχων αναμένεται να ρίξει τη βάση της Ιατρικής Αθήνας κάτω από τα 18.900 μόρια, για πρώτη φορά από το 2002.

Πανελλήνιες βάσεις 2019: Η αναμενόμενη βάση είναι τα 18.850 μόρια, ενώ η βάση της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης αναμένεται στα 18.150 μόρια.

Ανάλογη πορεία αναμένουμε και στις άλλες σχολές του πεδίου με τις χαμηλόβαθμες σχολές να σημειώνουν μείωση της βάσης τους μέχρι και 1500 μόρια.

Η Χημεία εξελίχτηκε στο Βατερλό των υποψηφίων και η Φυσική ήταν πολύ δυσκολότερη από την περσινή. Οι χαμηλές βαθμολογίες στα δύο αυτά μαθήματα θα ρίξουν τις βάσεις και στο 2ο και στο 3ο πεδίο.

Αντιστάθμισμα στην έντονη πτωτική πορεία των βάσεων αποτελούν οι καλύτερες επιδόσεις στα Μαθηματικά και τη Βιολογία.

Η πτώση θα ξεκινήσει από τα 140 μόρια στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του Μετσόβιου και θα ξεπεράσει τα 1000 μόρια στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου.

Οι χειρότερες από πέρυσι επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα, ο μικρότερος αριθμός υποψηφίων και οι περισσότερες θέσεις αναμένουμε να φέρουν πτώση των βάσεων σε όλη τη γκάμα των βαθμολογιών.

Η πτώση θα είναι μικρή στις υψηλόβαθμες σχολές, 50 μόρια πτώση στη Νομική Αθήνας, 200 μόρια στη Νομική Θεσσαλονίκης, μέχρι πάνω από 1.000 μόρια στις χαμηλόβαθμες σχολές.

Για πρώτη φορά σχολές του πεδίου, που δεν απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα αναμένεται να βρεθούν κάτω από τα 10.000 μόρια.

Οι εκπλήξεις που μας περιμένουν αναμένεται να είναι μεγάλες καθώς δεν γνωρίζουμε πώς δήλωσαν τις σχολές στο Μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι προτιμήσεις τους, που μας είναι άγνωστες μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων.

Πανελλήνιες βάσεις 2019: Προτίμησαν οι υποψήφιοι τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος για πρώτη φορά, όπως για παράδειγμα το τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου στα Ψαχνά ή όχι;

Πώς δήλωσαν τα τμήματα που από ΤΕΙ μετεξελίχθηκαν σε Πανεπιστημιακά;

Αυξήθηκε η ζήτηση για το τμήμα Φυσικοθεραπείας στη Λαμία; Προτίμησαν το τμήμα Ψυχολογίας στη Φλώρινα;

Ερωτήματα που θα απαντηθούν με την ανακοίνωση των βάσεων. Μέχρι τότε η αγωνία χτυπάει κόκκινο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.