ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ: Που θα κυμανθούν οι βάσεις φέτος. Για τις Πανελλήνιες οι υποψήφιοι πρέπει να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό έως και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευση της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Πανελλήνιες βάσεις 2019: Στην Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομικών Σπουδών, κάτω από τη βάση έγραψε φέτος στα Μαθηματικά το 73,96% των υποψηφίων που αποτελεί μεν τεράστιο ποσοστό αποτυχίας αλλά βελτιωμένο σε σχέση με το 83,17% που είχε καταγραφεί στο ίδιο μάθημα την περασμένη χρονιά.

Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας από την άλλη πλευρά, φέτος ήταν μεγαλύτερη η αποτυχία και έγραψε κάτω από τη βάση το 43,03%, ενώ πέρυσι στις ίδιες βαθμολογίες είχε καταγραφεί το 35,37%. Και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας όμως φέτος έγραψε «κάτω από τη βάση» το 71,92%, ενώ πέρυσι ήταν το 68,88%.

Πανελλήνιες βάσεις 2019: Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών όπου τοποθετείται και η «αφρόκρεμα» των άριστων μαθητών στα Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού πέρυσι έγραψε κάτω από τη βάση το 65,21% και φέτος το 46,59%, είχαμε δηλαδή φέτος καλύτερες επιδόσεις.

Στη Φυσική και τη Βιολογία τα βαθμολογικά δεδομένα φέτος είναι περίπου τα ίδια με πέρυσι, ενώ στη Χημεία έγραψε κάτω από τη βάση φέτος το 42,12%, ενώ πέρυσι ήταν το 26,25%.

Πανελλήνιες βάσεις 2019: Στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών έγραψε φέτος κάτω από τη βάση στη Βιολογία Γενικής Παιδείας το 62,72% (πέρυσι ήταν το 59,33%), και στα Αρχαία Ελληνικά Ομάδας Προσανατολισμού το 31,72% (πέρυσι ήταν το 36,59%), ανεβάζοντας δηλαδή έτσι τις επιδόσεις των φετινών εξετασθέντων.

Βάσεις 2019: Δείτε πού απέτυχαν οι φετινοι υποψήφιοι, ανά επιστημονικό πεδίο.

Πανελλήνιες βάσεις 2019: Δεκάδες τμήματα που θα δεχτούν υποψηφίους με βαθμολογίες κάτω από τη βάση θα έχουμε φέτος στα πανεπιστήμια της χώρας, καθώς με την κατάργηση της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αναμένεται ότι θα «περάσουν» στα ΑΕΙ και οι βαθμολογίες υποψηφίων που γίνονταν ετησίως δεκτοί στην Ανώτατη Εκπαίδευση με γραπτά αρκετά κάτω από τα 10.000 μόρια, σημειώνει σήμερα (01/07).

Μεγάλα ήταν τα ποσοστά αποτυχίας στη Χημεία φέτος, όπως έχει ήδη επισημανθεί, ενώ μικρότερα ήταν τα ποσοστά των αριστούχων και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και τη Βιολογία στην Ομάδα της Πληροφορικής και των Οικονομικών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.