ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ 2019: Στις πανελλήνιες 2019, με μεγάλα ποσοστά αποτυχίας ακολουθεί και η Φυσική όπου επίσης τα θέματα που επελέγησαν φέτος ήταν δύσκολα και κάποια από τα ερωτήματά τους, κατά την Ενωση Ελλήνων Φυσικών, «παραπλανητικά». Δείτε τις φετινές βάσεις.

Πανελλήνιες βάσεις 2019: 1o Επιστημονικό Πεδίο

Οι βάσεις στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών Επιστημών δεν αναμένεται να επιφέρουν μεγάλες εκπλήξεις.

Θα δούμε βέβαια κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα αλλά η γενική εικόνα θα είναι παρόμοια με την περσινή.

Θα υπάρξει μια τάση ανοδική, στις περισσότερες σχολές η οποία όμως θα κινείται λίγο πάνω από τα περσινά επίπεδα.

Οι πρωτοκλασάτες σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας κ.λπ. θα κυμανθούν σε επίπεδα υψηλότερα κατά 100-200 μόρια.

Πανελλήνιες βάσεις 2019: 2ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο πεδίο αυτό η πτώση θα είναι ευδιάκριτη στην πλειονότητα των Σχολών, αφού δέχεται την πίεση ενός πολύ δυνατού μοχλού συμπίεσης που είναι οι αποδόσεις στο μάθημα της Χημείας κατά πρώτον και στα δύσκολα θέματα στη Φυσική κατά δεύτερον.

Στο πεδίο αυτό υπήρχαν πολλά ΤΕΙ στην περιφέρεια που φέτος απορροφήθηκαν από Πανεπιστήμια και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει για τον λόγο αυτό μεγαλύτερη ζήτηση από τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που θα ανακόψει κάπως την πολύ μεγαλύτερη πτώση των βάσεων που θα βλέπαμε, αν δεν υπήρχε ο παράγοντας αυτός.

Βέβαια θα δούμε τμήματα στην περιφέρεια να υποδέχονται φοιτητές, με βαθμολογίες και κάτω από 8.000 μόρια.

Στις υψηλόβαθμες σχολές όπως τα Πολυτεχνεία, Σχολές Φυσικής, Πληροφορικής, Μαθηματικών, κ.λπ. η πτώση των βάσεων θα είναι μικρότερη από την πτώση που θα σημειωθεί σε πολλά νεοσύστατα Πανεπιστήμια που αντικατέστησαν τα ΤΕΙ.

Πανελλήνιες βάσεις 2019: 3ο Επιστημονικό Πεδίο

Και στο πεδίο των Επιστημών Υγείας και Ζωής θα δούμε κάποια πτώση, όχι όμως στο μέγεθος της πτώσης του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, αφού και εδώ υπάρχουν τα μαθήματα της Χημείας και της Φυσικής με τα απαιτητικά τους θέματα.

Τα θέματα της Βιολογίας που είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας, ήταν ευκολότερα και συγκρατούν κάπως την πτώση που προκάλεσαν τα άλλα μαθήματα.

Η Ιατρικής Αθήνας είναι πολύ πιθανό να κατεβάσει τον πήχη εισαγωγής κάτω από 19.000 μόρια και η Ιατρική Αλεξανδρούπολης κάτω από 18.451, που ήταν πέρυσι, να κυμανθεί γύρω στα 18.200 – 18.300 μόρια.

Μικρή πτώση αναμένεται στα τμήματα Βιολογίας και πολύ μεγαλύτερη στα τμήματα Χημείας που τα διεκδικούν και οι υποψήφιοι του 2ου Πεδίου θετικών επιστημών.

Πανελλήνιες βάσεις 2019: 4ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο αποκαλούμενο «Οικονομικό Πεδίο» διατέθηκαν φέτος οι περισσότερες από τις 4.000 θέσεις που δόθηκαν συνολικά και στα 4 Πεδία και υπάρχουν οι περισσότερες σχολές, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια.

Τα θέματα δεν είχαν σημαντικές διαφοροποιήσεις από τα αντίστοιχα του 2018 όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας τους, και επομένως αναμένεται μια σχετική σταθερότητα στις βάσεις, με μικρές αυξομειώσεις.

Επειδή στο Πεδίο αυτό υπάρχουν πολλά τμήματα στην περιφέρεια, συνιστούμε οι υποψήφιοι που θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους και στοχεύουν σε κάποια μετεγγραφή, να μελετήσουν πολύ προσεκτικά αν αυτά έχουν αντιστοιχίες με τα τμήματα στην πόλη που θέλουν να μετεγγραφούν.

Αυτό βέβαια πρέπει να προσεχθεί και από τους υποψηφίους των άλλων Επιστημονικών Πεδίων, ώστε να δώσουν την κατάλληλη θέση στις προτιμήσεις τους.

Οι Σχολές Αξιωματικών, Αστυφυλάκων, Πυροσβεστικού, Λιμενικού, λόγω της βέβαιης επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρουν, θα αυξήσουν λίγο τα όρια εισαγωγής, όπως άλλωστε θα συμβεί και σε κάποια Παιδαγωγικά Τμήματα που είναι προσβάσιμα από όλα τα Επιστημονικά Πεδία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.