ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ 2019: Για τις Πανελλήνιες διατηρείται το ίδιο σύστημα απαρεγκλίτως γι’ αυτούς που δώσαν φέτος και θα δώσουν του χρόνου. Πότε ανοίγουν τα σχολεία και ποιες είναι οι νέες προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

Που θα κυμανθούν οι βάσεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τι δήλωσε η Υπουργός.

Η υπουργός Παιδείας αποκάλυψε πως μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί μείωση της ύλης των Πανελλαδικών και άλλες αλλαγές.

«Για τα παιδιά που θα δώσουν για πρώτη φορά του χρόνου, τα παιδιά που μπαίνουν δηλαδή στην τρίτη Λυκείου, έχουμε πει το εξής:

Το μόνο εύκολο για εμάς θα ήταν να έρθουμε και να πούμε καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ όπως ψηφίστηκε γιατί διαφωνούμε με αυτό επί της ουσίας, τα αλλάζουμε όλα. Δεν το κάνουμε.

Δεν το κάνουμε γιατί θα ήταν ανεύθυνο απέναντι στα παιδιά που ήδη έχουν μπει σε μία φάση προετοιμασίας.

Άρα κρατάμε το σύστημα όπως ψηφίστηκε, το κρατάμε για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα τρίτη Λυκείου, και θα επιφέρουμε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις τις οποίες ανακοινώνουμε είτε σήμερα είτε τη Δευτέρα όσων αφορά τις Πανελλαδικές», είπε αρχικά η κ. Κεραμέως.

Ποιες είναι οι νέες προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

Θα ανακοινώσουμε έναν εξορθολογισμό της ύλης, μία μείωση της ύλης στα μαθήματα επειδή ακριβώς η ύλη ήταν αχανής, ήταν πάρα πολύ μεγάλη ήταν αδύνατη η κάλυψη της εντός του σχολικού έτους και γι’ αυτό πρώτον θα ανακοινώσουμε μία μείωση της ύλης.

Δεύτερον, θα ανακοινώσουμε κάποιες αλλαγές όσων αφορά τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας και τρίτον, θα ανακοινώσουμε την κατάργηση της κατηγοριοποίησης μεταξύ πράσινων και κόκκινων σχολών. Με το νυν σύστημα είχε εισαχθεί μία διαφοροποίηση μεταξύ σχολών στις οποίες θα έμπαινε κανείς ελεύθερα, χωρίς Πανελλαδικές, και άλλες στις οποίες κανείς θα έμπαινε κατόπιν πανελλαδικών.

Εμείς διαφωνήσαμε με αυτό το διαχωρισμό. Θεωρούμε ότι χωρίζει τις σχολές σε σχολές δύο κατηγοριών, τις σχολές υψηλού κύρους και τις σχολές χαμηλού κύρους.

Διαφωνούμε με αυτή την κατηγοριοποίηση και επίσης διαφωνούμε με το γεγονός ότι καλούνται τα παιδιά να παίξουν ένα τυχερό παίγνιο επί της ουσίας, να μαντέψουν Οκτώβριο μήνα ποιες είναι οι δέκα σχολές στις οποίες κανείς μπορεί ενδεχομένως να μπει ελεύθερα και δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι μία σωστή διαδικασία. Άρα αυτό δεν θα ισχύσει.

Το ανακοινώνουμε μέχρι τη Δευτέρα. Δεν θα υπάρχει κατηγοριοποίηση μεταξύ πράσινων και κόκκινων σχολών. Θα δίνει κανείς Πανελλήνιες, με το σύστημα αυτό που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, και θα εισάγεται βάσει των Πανελλαδικών σε όλες τις σχολές».

Πότε ανοίγουν τα σχολεία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.