ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Στις Πανελλήνιες εξετάσεις, στο τρίτο μέρος και το θέμα της έκθεσης αφορά την στάση των ενεργών πολιτών σε μια σύγχρονη δημοκρατία.

Οι Πανελλήνιες 2019 θα συνεχιστούν το Σάββατο, 8 Ιουνίου, με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στα Μαθηματικά (Αλγεβρα).

Τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σημειώνεται ότι την επόμενη μέρα της εκάστοτε γραπτής εξέτασης ξεκινά η πειραματική βαθμολόγηση και τη μεθεπόμενη πραγματοποιείται η κανονική βαθμολόγηση.

Ποιοτικά χαρακτηριστικά είχε το διαγώνισμα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές της Γ λυκείου. Πρόκειται για κείμενο του ιταλού φιλόσοφου – πολιτικού και αρθρογράφου Noberto Bobbie.

Ένα μεστό και πυκνό κείμενο που αναφέρεται στα ιδανικά της Δημοκρατίας. Έχει ξεκάθαρη δομή που διευκολύνει την οργάνωση της περίληψης.

Όσον αφορά το δεύτερο μέρος του διαγωνίσματος ,δηλαδή τις ασκήσεις: Και οι ασκήσεις χαρακτηρίζονται ποιοτικές, με κάποιες διατυπώσεις οι οποίες απαιτούσαν μεγάλη προσοχή.

Πριν πολλά χρόνια ζητήθηκε άσκηση σχετική με την επίκληση στην αυθεντία!

Οι γλωσσικές – υφολογικές ασκήσεις είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον επίσης είχε η άσκηση με τα χαρακτηριστικά του δοκιμίου.

Οι μαθητές θα έπρεπε να έχουν μελετήσει καλά τα στοιχεία της θεωρίας από την χρόνια της Γ λυκείου.

Αυλαία σήμερα των πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι και εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά – Εκθεση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.