ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019 ΒΑΣΕΙΣ: Για τις εκτιμήσεις των βάσεων στις Πανελλήνιες 2019, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συνυπολογίσουν ότι ένα εντελώς νέο τµήµα -ως προς το περιεχόµενο σπουδών- µπορεί να είναι «διαµάντι», αλλά µπορεί να έχει και πολλά προβλήµατα στη λειτουργία του από τη νέα ακαδηµαϊκή χρονιά. Αυτά θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη πριν από την τελική επιλογή.

Πανελλήνιες εκτιμήσεις βάσεων: Για τις µέρες που ακολουθούν οι υποψήφιοι -κυρίως αυτοί που δεν έχουν στοχεύσει σε συγκεκριµένες σχολέςπρέπει να κάνουν τα εξής: ∆εδοµένου ότι φέτος έχουν µπει στο µηχανογραφικό πάρα πολλά νέα τµήµατα (συνολικά 125), οι υποψήφιοι θα πρέπει από τώρα να τα «ψάξουν».

Πανελλήνιες εκτιμήσεις βάσεων: Πρέπει να δουν το επιστηµονικό περιεχόµενό τους, τα επαγγελµατικά δικαιώµατα και φυσικά την απορρόφηση που µπορεί να έχουν στην αγορά εργασίας.

Πανελλήνιες εκτιμήσεις βάσεων: Η διαδικασία αυτή είναι δύσκολη, καθώς κάποια τµήµατα δεν έχουν άλλα αντίστοιχα, συνεπώς η «έρευνα αγοράς» θα είναι… λαβυρινθώδης, καθώς πιθανόν οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει ν’ αναζητήσουν πληροφορίες µέσω του ∆ιαδικτύου ακόµη και σε πανεπιστηµιακά ιδρύµατα του εξωτερικού.

Πανελλήνιες εκτιμήσεις βάσεων: Με τα µέχρι στιγµής στοιχεία πάντως, οι υποψήφιοι θα πρέπει να περιµένουν πτώση των βάσεων σε πάρα πολλά τµήµατα και σε όλα τα επιστηµονικά πεδία µε εξαίρεση το 1ο, όπου η εικόνα της πορείας των µορίων θα εµφανίσει µόνο µικρές αυξοµειώσεις και όχι µεγάλες διαφοροποιήσεις συγκριτικά µε το 2018.

Πανελλήνιες εκτιμήσεις βάσεων: Σε κάθε περίπτωση, αυτές είναι οι πρώτες εκτιµήσεις, δεδοµένου ότι η βαθµολόγηση των γραπτών δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πανελλήνιες εκτιμήσεις βάσεων: Πάντως, η εικόνα για την πορεία των βάσεων θα είναι περισσότερο ξεκάθαρη όταν θα έχουµε στη διάθεσή µας τα στατιστικά στοιχεία µε τις επιδόσεις όλων των υποψηφίων που συµµετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πανελλήνιες εκτιμήσεις βάσεων: Η επόµενη σηµαντική µέρα θα είναι αυτή της ανακοίνωσης των βαθµολογικών επιδόσεών τους, κάτι που αναµένεται τις πρώτες µέρες του Ιουλίου, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι «δύσκολες αποφάσεις», δηλαδή η επιλογή των σχολών στο µηχανογραφικό δελτίο, και τέλος η µακρά αναµονή έως το τέλος του Αυγούστου, όταν θα ανακοινωθούν οι βάσεις και τα ονόµατα των επιτυχόντων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.