ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΑΡΧΑΙΑ: Η μητέρα των μαχών αύριο για τη θεωρητική κατεύθυνση, τα παιδιά μας εξετάζονται στο μάθημα με τη μεγαλύτερη βαρύτητα, στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τα Αρχαία.

Εξετάζονται σήμερα στα Αρχαία Ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης τα παιδιά μας, ένα μάθημα που έχει το μεγαλύτερο συντελεστή στις Πανελλήνιες.

Καλούνται να εξετασθούν σε διδαγμένο και σε αδίδακτο κείμενο.

Ηρωική μάχη για τα παιδιά μας, που έστω και με την αγωνία της εξέτασης θα αξιωθούν να ερευνήσουν, να μεταφράσουν απόσπασμα από την αρχαία ελληνική γραμματεία που τα τελευταία χρόνια διαρκώς παραγκωνίζεται.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE νοερά συμπαραστέκεται στον τιτάνιο αγώνα τους, υποκλίνεται στη δύναμη της ψυχής τους και τους εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία.

Καλό θα είναι τα παιδιά μας να έχουν ψυχική ηρεμία, θάρρος, την ώρα που θα πάρουν τα θέματα.

Όλοι οι αγώνες είναι μπορετοί.

Το γνωστό κείμενο, όποιο και να είναι, θα αντιμετωπιστεί βέβαια ως γνωστό, χωρίς βιασύνη και με υπευθυνότητα.

Το αδίδακτο, ό,τι και να ναι, είτε ο ιστορικός των ιστορικών Θουκυδίδης, είτε ο πολυτάλαντος ρήτορας Λυσίας, είτε ο ιστορικός Ξενοφώντας, είτε οποιοσδήποτε άλλος δημιουργός της κλασικής αρχαίας Ελλάδας, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι έχετε προετοιμαστεί ώστε να είναι προσπελάσιμοι, το σημαντικότερο όμως είναι ότι πρέπει να σκεφτείτε ότι η γλώσσα τους είναι η μητέρα της γλώσσας που μιλάτε και η γλώσσα σας είναι η θυγατέρα της.

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.