Όπως είπε η υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, «προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες με την επιτροπή των ειδικών». Υπενθυμίζεται πως επί του θέματος έχει τοποθετηθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος είχε δηλώσει προ ημερών πως εάν αποφασιστεί άνοιγμα των σχολείων αυτό θα αφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ταυτόχρονα.

Παράλληλα η Νίκη Κεραμέως μίλησε και για το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ σημειώνοντας πως βασικός σκοπός του είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, ενώ σχετικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, διευκρίνισε ότι «δε θα είναι ίδια για όλους, θα την ορίζουν τα πανεπιστήμια και θα είναι ένα ποσοστό της μέσης επίδοσης των υποψηφίων».

Μεταξύ άλλων η υπουργός Υγείας σημείωσε πως ο αριθμός των επιλογών των σχολών που δηλώνουν οι μαθητές στα μηχανογραφικά τους θα μειωθεί, καθώς στόχος είναι οι φοιτητές να κάνουν συνειδητή επιλογή των σπουδών τους. Όπως τόνισε μάλιστα, υπάρχει ένα 30% των φοιτητών που δεν παίρνει ποτέ πτυχίο.

Σχετικά με την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, τόνισε ότι θεσπίζεται η ελεγχόμενη είσοδος, και συστήνεται ειδική ομάδα η οποία θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ και θα συνεργάζεται με τα όργανα του πανεπιστήμιου.

Αναφερόμενη στην τροπολογία για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων κολεγίων από το υπουργείο, και όχι από τον επαγγελματικό φορέα, τόνισε ότι η αναγνώριση θα γίνεται μόνο εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις και η αναγνώριση δεν άφορα τον ακαδημαϊκό τίτλο. Μάλιστα, σημείωσε πως αν θεωρηθεί απαραίτητο, μπορεί ο υποψήφιος να δώσει και εξετάσεις.

Η υπουργός ανέφερε δε πως υπήρχαν πολλοί απόφοιτοι σε ομηρία, καθώς είχαν καταθέσει την αίτηση αναγνώρισης των επαγγελματικών τους προσόντων, αλλά αυτές δεν εξετάζονταν ποτέ από επαγγελματικούς συλλόγους και επιμελητήρια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.