ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019: Για τις Πανελλήνιες η προθεσμία για τις δηλώσεις ορίζεται από αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, και είναι αποκλειστική.

Για τις Πανελλήνιες 2019, οι μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα μπορούν από αύριο 20 Μαρτίου να συμπληρώσουν την αίτηση-δήλωση συμμετοχής για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2019.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθευτούν το σχετικό έντυπο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, είτε στο Λύκειο που φοιτούν.

Πανελλήνιες – Ποιοι δεν υποβάλλουν αίτηση

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (σ.σ. χωρίς νέα εξέταση), δεν θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση του Μαρτίου, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

Οι υποψήφιοι για το 10% των ΓΕΛ έτους 2017 θα συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο με πέντε (5) επιστημονικά πεδία

Ποιοι υποβάλλουν αίτηση για τις Πανελλήνιες

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις Σημειώνεται ότι για το Λιμενικό, από φέτος, η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων αφορούν τους υποψηφίους των ΓΕΛ και η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με τη νέα διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.