Άνοιξαν την Παρασκευή 28 Μαϊου 2021 οι συναυλιακοί χώροι και τα ανοιχτά θέατρα, ενώ ξεκινησαν μετά από διάστημα αρκετών μηνών οι ζωντανές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» πρώτο από όλους τους Ιεροψαλτικούς Συλλόγους στην Ελλάδα συμμετείχε, ύστερα από πρόσκληση που έγινε προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αθανάσιο Δημητρίου, στην έναρξη του 39ου Διεθνους Φεστιβάλ Καρδίτσης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2021 στο Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου και είναι αφιερωμένο στον Γεώργιο Καραϊσκάκη με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η χορωδία απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα από το κοινό.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η μικτή χορωδία του Αγίου Γεωργίου Βελιγραδίου.

Η χορωδία αυτή θεωρείται μια από τις καλύτερες μικτές χορωδίες της σερβικής πρωτεύουσας με μεγάλη παράδοση στην παραδοσιακή και θρησκευτική μουσική της χώρας και ήρθε στην Ελλάδα με την υποστήριξη του σερβικού Υπουργείου Πολιτισμού και του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.

Το 39ο διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Νίκος Ευθυμιάδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας ο δήμαρχος Μουζακίου εκπρόσωποι της Εκκλησίας και βουλευτές του Νομού.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.