ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΡΟΜΟΙ: Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 3 Οκτωβρίου ανήμερα της Εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου η Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. "για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας". Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο Δελτίο Τύπου "Με πρόσχημα την «εναρμόνιση» του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ. έχει δεσμευτεί στους δανειστές για την περικοπή του επιδόματος".

Κλειστοί δρόμοι

Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας.

• Δημοκρίτου, στο τμήμα του μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.

• Λυκαβηττού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.

• Σέκερη, σε όλο το μήκος της – 3 Οκτωβρίου

• Πλατεία Φιλικής Εταιρείας.

• Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λυκαβηττού και Κανάρη.

• Κανάρη, σε όλο το μήκος της.

Πανελλαδική απεργία – Συμμετοχή και από ΣΟΜΕΔΠ – Ανακοίνωση

Με την ψήφιση του νόμου 4512/2018 έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος σε χιλιάδες εργαζομένους του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ.

Με το άρθρο 396 του Ν.4512/2018 από 1 Μάρτη 2019 καταργούνται όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις, διατάξεις και υπουργικές αποφάσεις που ορίζουν την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, προκειμένου το επίδομα να «εναρμονιστεί» με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» που συστήθηκε με τον ίδιο νόμο, αλλά αποκλείοντας σκοπίμως από την σύνθεσή της τους εκπρόσωπους των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση για να επιτύχει τα αιματηρά πλεονάσματα στον προϋπολογισμό, που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και έχει ψηφίσει στη βουλή, σχεδιάζει την καρατόμηση του επιδόματος, αδιαφορώντας για τους λόγους για τους οποίους μας καταβάλλεται.

Αδιαφορεί η κυβέρνηση για τις άθλιες ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στην εργασία μας και ευθύνονται για τα χιλιάδες εργατικά ατυχήματα, τις αναρίθμητες χρόνιες ασθένειες και τους θανάτους των εργαζομένων κατά την εργασία τους.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.