Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και σε διαρκή συνεννόηση με τους ειδικούς, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος: η διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα η απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τα Γενικά, τα Επαγγελματικά και τα Εσπερινά Λύκεια
Μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) για το σχολικό έτος 2020-2021 αποφάσισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός αιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να εισηγηθεί συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση.

Ξεκίνησε μέσα στην πρώτη καραντίνα προαιρετικά η Εξ Αποστάσεως «Εκπαίδευση», ασύγχρονη και σύγχρονη και στη δεύτερη καραντίνα έγινε υποχρεωτική. Η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της περσινής σχολικής χρονιάς και ήταν στις προθέσεις της να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, αλλά δεν της το επέτρεψαν οι υγειονομικές συνθήκες. Όλα αυτά για να «ολοκληρωθεί» η ύλη των μαθημάτων. Ασφαλώς, τίποτα δεν ολοκληρώθηκε και η φετινή χρονιά ξεκίνησε σαν πέρσι να κύλησαν όλα ομαλά.

Παρόλες τις κωμικοτραγικές συνθήκες της υποχρεωτικής πλέον τηλε-«εκπαίδευσης», όχι μόνο δε μειώνεται η ύλη των μαθημάτων , αλλά πρέπει να κρατιούνται σχολαστικά βιβλία ύλης και απουσίες ακόμη και στην πρωτοβάθμια. Η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις, τα τηλεδιαγωνίσματα και οι βαθμολογίες παραμένουν στη θέση τους. Ό,τι «διδαχτεί» στο πλαίσιο της τηλε-«εκπαίδευσης» είναι εξεταστέα ύλη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.