Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 14.798.619,26 ευρώ στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, για ζημιές που σημειώθηκαν το 2020.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του οργανισμού, η πληρωμή αυτή αναμένεται ότιι θα καλύψει το σύνολο των οφειλόμενων αποζημιώσεων του 2020.

Η πληρωμή των ζημιών σε μια δόση φέρεται ότι διευκολύνεται από την καταβολή στον ΕΛΓΑ 30 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που καθίσταται δυνατή η αποπληρωμή των δικαιούχων στο ακέραιο σε μια δόση.

Παραδόσεις προϊόντος για μεταποίηση.
Περιλαμβάνονται οι συνδεδεμένες ενισχύσεις Βιομηχανικής Τομάτας, Ροδάκινων χυμοποίησης και Πορτοκαλιών χυμοποίησης Από την εφαρμογή ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, μέσω του πεδίου ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ και ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ, εκτυπώνεται για κάθε μεταποιητή (Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση (ΑΣΟ) ή ομάδα παραγωγών ή τυποποιητική-μεταποιητική επιχείρηση) το φύλλο ελέγχου, με τους παραγωγούς της ομάδας που είναι στο δείγμα. Ειδικά για το έτος αιτήσεων 2020 αποστέλλεται σε πίνακες xls.

Σκοπός του ελέγχου είναι να επιβεβαιωθεί η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ/ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ, που έχει καταχωρηθεί στην εφαρμογή από τον μεταποιητή, ελέγχοντας τα παραστατικά που αναγράφονται στη στήλη ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.

Ο έλεγχος διενεργείται σύμφωνα με τα επισυναπτόμενα στην εφαρμογή παραστατικά. Σε περίπτωση απουσίας των παραστατικών γίνεται επικοινωνία με τον μεταποιητή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να αποστείλουν τα εν λόγω παραστατικά εντός 5 εργάσιμων ημερών.

Κάθε παραστατικό αναφέρεται σε μια παράδοση προϊόντος από τον παραγωγό προς τον μεταποιητή/ομάδα παραγωγών. Στη στήλη ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ καταγράφεται η ποσότητα προϊόντος για μεταποίηση/χυμοποίηση, όπως προκύπτει από το παραστατικό παράδοσης του παραγωγού στην ομάδα. Για την διευκόλυνση του ελέγχου δύναται να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά και τυχόν ζυγολόγια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.