Αυτό το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί θα αφιχθεί στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, προκειμένου να τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου Πειραιώς από τις 5 έως τις 13 Νοεμβρίου 2022.

Η Τιμία Ζώνη φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και είναι το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από τον επίγειο βίο της Παναγίας.

Το ιερό θησαύρισμα της Εκκλησίας, το οποίο εξέρχεται για πρώτη φορά από το Άγιον Όρος μετά την πανδημία του κορωνοϊού, θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών Πατέρων, και θα το υποδεχθεί, επικεφαλής κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, έμπροσθεν του Πύργου Πειραιώς (προβλήτα πλοίων Αργοσαρωνικού)

Το μοναδικό αυτό Θεομητορικό κειμήλιο θα φτάσει στον Πειραιά με πλοίο του Λιμενικού Σώματος και στην συνέχεια, συνοδεία όλων των κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας, φιλαρμονικών και αγημάτων από τα τρία σώματα στρατού και πλήθους πιστών, εν πομπή, θα κατευθυνθεί και θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου Πειραιώς όπου θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία.

Ο Ιερός Ναός, προκειμένου οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα απρόσκοπτα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας, θα παραμένει ανοικτός 24 ώρες το 24ωρο και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Σε κάθε έξοδό της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου από το Άγιον Όρος, χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό, προσέρχονται για να λάβουν τη χάρη της Κυρίας Θεοτόκου, να εναποθέσουν πάνω της τους πόνους και τα βάσανα της ζωής τους και να αναζητήσουν την ελπίδα στις δύσκολες ημέρες που περνάει ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.