Σίφνος: Με τέλεση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σίφνου Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου….

συνιερουργούντος αυτώ του Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωρόθεου Β’, η Σίφνος εόρτασε πανδήμως τη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και την τοπική Θεομητορική εορτή της Παναγίας Χρυσοπηγής, σε ανάμνηση των προς την νήσο Σίφνο και τους κατοίκους της θαυμασίων της Θεοτόκου, της διασωσάσης αυτούς εκ νόσου λοιμικής,με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσεως και Εφημερίων της Σίφνου και την παρουσία, ως και εχθές των τα πρώτα φερόντων στη νήσο και την Περιφέρεια, εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων Εκπαιδευτικών και Μαθητών όλων των σχολείων της νήσου με τις σημαίες τους και νεανίδων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου με παραδοσιακές στολές και πλήθους πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, στη μεστή θεολογικών νοημάτων και διδακτικών μηνυμάτων και πατερικά θεμελιωμένη ομιλία του, ανεφέρθη στο γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου, ο Οποίος ανέλαβε στον Ουρανό και θέωσε την ανθρώπινη φύση, προκαλώντας την χαρά των Μαθητών, που έβλεπαν έτσι να ολοκληρώνεται το έργο της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, στο οποίο συμμετείχε και η Υπεραγία Θεοτόκος, διά του μυστηρίου της Θείας Ενσαρκώσεως.

“Γι’ αυτήν ακριβώς τη συνεισφορά Της στη σωτηρία του ανθρώπινου γένους”, προσέθεσε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, “η Θεοτόκος τιμάται και υμνείται από τους Χριστιανούς, οι οποίοι της προσέδωσαν εκατοντάδες προσωνύμια, μεταξύ των οποίων και αυτό το της “Χρυσοπηγής”, και επήνεσε τους Σιφνίους για την πίστη τους και την εμμονή τους στις πατρώες παραδόσεις.

Ανεφέρθη, επίσης, στην προσωπικότητα του Σιφνίου Αρχιμ. Φιλαρέτου Βιτάλη, ο οποίος διακόνησε ευδοκίμως την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως, επί του τάφου του οποίου τέλεσε εχθές Τρισάγιο, και τέλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του, τους τρεις θεσμικούς συνδιοργανωτές των Εκδηλώσεων, την Ιερά Μονή Βρύσης, το Δήμο Σίφνου και το Σύνδεσμο Σιφνίων, τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη (ΛΣ), για την διάθεση τμήματος της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, που λάμπρυνε, χθες και σήμερα την Πανήγυρι, τους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές που την πλαισίωσαν με τις σημαίες τους, τον Σίφνιο Πλοιοκτήτη κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, και τον Πλοιοκτήτη κ. Μάριο Ηλιόπουλο, για τη φιλοξενία του Μητροπολίτου Πρεβέζης κ. Χυσοστόμου στο πλοίο του Champion Jet 2 και τον διατελέσαντα Έπαρχο Σίφνου κ. Ν. Βενάκη, ο οποίος πάντοτε με τον τρόπο του συνεισφέρει στη διεξαγωγή της Πανσιφνιακής αυτής εορτής.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνας προς την Πλατεία Ηρώου, όπου ανεπέμθη δέηση και ο εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμ. Κουτουλάκης μετέφερε μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι εκδηλώσεις επελέγησαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος στα Προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ επιστρέφει αύριο, Παρασκευή 3 Ιουνίου, στην Ερμούπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.