Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, η ιερά μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Κηφισιά Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν και σήμερα στον περικαλλέστατο Ναό της Αγίας για να τιμήσουν την προστάτιδα της Ενορίας τους, να προσκυνήσουν την Ιερή της Εικόνα και το απότμημα του Ιερού της Λειψάνου και να παρακαλέσουν για τις πρεσβείες της στον Κύριο που σε τρεις ημέρες η ανθρωπότητα θα εορτάσει το κοσμοσωτήριο γεγονός της ενανθρωπήσεως Του.

Πρόκειται για έναν Ναό – κόσμημα που στολίζει την περιοχή της Κηφισιάς, ανατολικά της Θεσσαλονίκης και σύνορα με την Καλαμαριά, για την ολοκλήρωση του οποίου εργάστηκε σκληρά ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος τον εγκαινίασε τον Ιούνιο του 2013.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη και της λαμπρής Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν Κληρικοί και Διάκονοι.

Τα ιερά αναλόγια ετίμησαν Ιεροψάλτες υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Ναού μουσικολογιωτάτου κ. Δημητρίου Κεχαγιά, οι οποίοι έψαλλαν θαυμάσια τους ύμνους της Θ. Λειτουργίας.

Στις ευλογημένες στιγμές της λατρευτικής συνάξεως, μέσα στο πανηγυρικό κλίμα του πάνδημου εορτασμού της τοπικής Εκκλησίας, προστέθηκε και η χαρά της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του Διακόνου π. Δημητρίου Σαλονικίδη, ενός βαθιά μορφωμένου ανθρώπου και καθηγητού φιλολογίας, ο οποίος θα υπηρετήσει στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποίητου Θεσσαλονίκης.

Προ της απολύσεως και αφού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα κόλλυβα της Αγίας συνεχάρη τους Ιερείς του Ναού, τον Προϊστάμενο Αρχιμ. Γαβριήλ Αλεξίου και τους Εφημερίους Πρωτ. Θωμάς Γαλλίδης και Πέτρο Μαμαλιόγκα για το έργο που επιτελούν μαζί με τους πιστούς να ευπρεπίζουν συνεχώς την Εκκλησία της Αγίας Αναστασίας, μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τον οποίο ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας για την ευγενική πρόσκλησή και ευλογία του και τέλος ευχήθηκε προς το πυκνό εκκλησίασμα Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.