Η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και το Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των πρωτεργατών, δωρητών, ευεργετών και ενισχυτών της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, των κατά καιρούς αποβιωσάντων κατοίκων του Ροδοχωρίου Νάουσας και όλων των συγγενών και προσφιλών προσώπων των μελών του ομώνυμου με τη Μονή Σωματείου, θα τελεστούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021.

Όπως είναι γνωστό, την ημέρα αυτή, η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου. Η γιορτή αυτή εορταζόταν ιδιαιτέρως στον αλησμόνητο Πόντο με μεγάλη ευλάβεια και πανηγυρικές εκδηλώσεις. Μάλιστα δε από τη γιορτή αυτή ο μήνας Νοέμβριος ονομάζεται από τους Πόντιους “Αεργίτες”.

Με την ευκαιρία της γιορτής αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποφάσισε και καθιέρωσε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να τελείται κάθε χρόνο Πάνδημο Ιερό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων εντός, ενώ θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Επιτρέπεται η παρουσία προσκυνητών στους εξωτερικούς χώρους του ναού, τηρώντας τα σχετικά μέτρα (διπλή μάσκα, αποστάσεις, αντισηψία).

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 25 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η πλήρης αντικατάσταση των φθαρμένων μαρμάρων στις πλαϊνές εισόδους του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.