Το Σάββατο 26 Μαρτίου, η εμπερίστατη Κοινότητα του γραφικού Βοσπορινού προαστίου του Σωσθενίου (Στένης) γιόρτασε, στο μικρό, αλλά συμπαθητικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την Απόδοση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη Σύναξη του Αρχιστρατήγου Γαβριήλ, με αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη της Περιφέρειάς μας. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι Ιερείς των γειτονικών Κοινοτήτων Βαφεοχωρίου Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς και Νεοχωρίου Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος και διακόνησε ο Διάκονος Οικουμένιος Αμανατίδης, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Εκκλησιάστηκαν οι ευάριθμοι Χριστιανοί της Στένης, καθώς επίσης και προσκυνητές από γειτονικές και άλλες Κοινότητες της Πόλης, με επικεφαλής τον Άρχοντα Χαρτοφύλακα Παντελεήμονα Βίγκα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, μετά από παρέλευση πολλών ετών, Πάνδημο Ιερό Μνημόσυνο, για την ανάπαυση των ψυχών όλων όσοι πέρασαν από την αυτή την ιστορική Κοινότητα του Σωσθενίου και αυτών που άφησαν έντονο το αποτύπωμα της μνήμης τους, με τη ζωή, την προσφορά, τον αγώνα και τις θυσίες τους, για τη διατήρηση και διαφύλαξη όλων όσα κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Η ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα βοήθησε, ώστε ο γραφικός αυλόγυρος του Ναού μας να φιλοξενήσει όλους τους συμπροσευχηθέντες, οι οποίοι απόλαυσαν την θαλπωρή, την καλή επικοινωνία και τις εγκάρδιες περιποιήσεις της γειτονικής Κοινότητας Νεοχωρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.