Μετά από δύο χρόνια πανδημίας οι Χιώτες πλημμύρισαν τις εκκλησίες του νησιού.

Με πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου που πλημμύρισε τις εκκλησίες της Χίου απ’ άκρη ως άκρη, συνοδεύτηκε η περιφορά των Επιταφίων σε όλο το νησί.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και σκληρών περιοριστικών μέτρων εκκλησιές και ξωκλήσια γέμισαν ασφυκτικά, μετατρέποντας την Μεγάλη Παρασκευή σε ένα απίστευτου μεγέθους λαϊκό προσκύνημα, με τους πιστούς να συρρέουν να προσκυνήσουν το Σώμα του νεκρού Χριστού.

Χαρακτηριστικές είναι η εικόνα που καταγράφηκε στην πόλη της Χίου, αφού η Κεντρική Πλατεία Χίου, κατά τη συνάντηση των Επιταφίων, πλημμύρισε ασφυκτικά από κόσμο, με τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκου, να αναφέρεται στην πρωτοφανή συμμετοχή καθώς και στο γεγονός ότι αυτά τα δύο χρόνια πιστοί και κλήρος δεν έχασαν την πίστη τους στον Θεό.

Η άψογη απόδοση των πένθιμων εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χίου, προσέδωσε μία ιδιαίτερη χροιά κατά τη λιτανεία των Επιταφίων ενώ εξαιρετική υπήρξε και η απόδοση τιμών από το άγημα του Στρατού.

Από την πλευρά των αρχών το «παρών» έδωσαν ο Υπουργός Νότης Μηταράκης, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, περιφερειακοί Σύμβουλοι ενώ στη Χίο βρέθηκε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντούς, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου Ταξίαρχο Γεώργιο Κεβόπουλο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.