Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχόντων και πλήθους πιστών από όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια τελέσθηκε το απόγευμα της Tρίτης 28 Αυγούστου ο Εσπερινός της εορτής της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στο τέλος ευλόγησε άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο προαύλιο του καθολικού της Μονής.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, τονίζοντας ότι είναι το μείζων και σεβασμιώτερος των Προφητών, εκείνος που προετοίμασε τον δρόμο του ερχομού του Κυρίου μας Ιησού Χριστό, τον οποίο και βάπτισε στα νερά του Ιορδάνη, αποτελώντας το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, το παράδειγμά του προβάλλεται σε όλους εμάς ως πρότυπο ζωής, για να μη δειλιάζουμε αλλά να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια και τον λόγο του Θεού. Επίσης, αναφέρθηκε στην ιστορική πανήγυρη της Ιεράς Μονής Καψά, κατά την οποία εκατοντάδες προσκυνητές, πολλοί από τους οποίους οδοιπορούν ώρες για να φθάσουν στο μοναστήρι, να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν την εικόνα του Τιμίου Προδρόμου, που μαρτυρεί περίτρανα πόσο βαθιά ριζωμένη μέσα στον λαό μας είναι η ορθόδοξη χριστιανική πίστη.
Πάνδημη η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας

Πάνδημη η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας


Πάνδημη η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.