Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, εντάσσεται στις χώρες που θα προμηθευτούν F-35, ανεξαρτήτως εάν θα υπάρξει συμπαραγωγή ή όχι τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι πρόκλησεις της Άγκυρας τέθηκαν «επί τάπητος» στην Ουάσινγκτον ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις ΗΠΑ όπου συζήτησε με τους αμερικανούς αξιωματούχους για την ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής σχέσης και την παραγγελία των F-35.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος που απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ανέφερε επίσης ότι πλέον η Ελλάδα εντάσσεται στις χώρες που θα προμηθευτούν F-35, ανεξαρτήτως εάν θα υπάρξει συμπαραγωγή ή όχι και εξέφρασε την ελπίδα να να υπάρξουν ήρεμα νερά στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Είναι ανόητο και γελοίο το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης»

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που μίλησε στην ΕΡΤ, «Πριν λίγες ώρες ο κύριος Τσαβούσογλου επανέφερε το γνωστό θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών. Το ζήτημα αυτό είναι εξωφρενικό να το συζητά κανείς. Θα έλεγα ότι δεν έχει και κανένα βάσιμο νομικό έρεισμα, όσο ανόητο, γελοίο, εξωφρενικό και αν το θεωρούμε εμείς, εντούτοις θα πρέπει να το εξηγούμε αυτό σε εταίρους και συμμάχους. Γιατί οι άλλοι, μάλλον όλοι, δεν έχουν την ίδια γνώση ή εξοικείωση με το θέμα», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι θα έχουμε «ήρεμα νερά» από εδώ και πέρα μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Αυγούστου, απάντησε: «Θέλω να πιστεύω πως ναι. Όπως λένε και στο ΝΑΤΟ ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Επομένως διατηρούμαστε σε εγρήγορση. Δεν θα έλεγα σε συναγερμό ή επιφυλακή αλλά σε εγρήγορση».

Η εκτίμηση του Έλληνα Υπουργού μετά και τις εξελίξεις στο Κογκρέσο, είναι πως δεν θα επαναληφθούν γεγονότα όπως εκείνα του καλοκαιριού του 2020.

Η Ελλάδα μπαίνει στο «κλειστό κλαμπ» των F-35

Στο Τέξας, η Αθηνα θέλησε να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της, έστω και τώρα στο πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35. Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, εντάσσεται στις χώρες που θα προμηθευτούν F-35, ανεξαρτήτως εάν θα υπάρξει συμπαραγωγή ή όχι.

Υποστήριξε, τέλος, πως το ελληνικό ενδιαφέρον για τα F-35, εκφράζεται έντονα μέσα από την πίεση που ασκείται, ώστε η απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης να φτάσει το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.