ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛ : Όλη η χώρα μια αγκαλιά, κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με την περίπτωση του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ που πάσχει από σπάνιο νόσημα και επείγει η μεταφορά του στη Βοστώνη για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Το κόστος για μεταφορά στη Βοστώνη, ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, ποσό δυσβάχτατο για την οικογένεια. Και ο χρόνος ζωής για το παιδί, απελπιστικά μικρός. Μόλις 6 μήνες σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του.

Την ίδια ώρα το κράτος, ανύπαρκτο, επικαλείται τυπικές διαδικασίες, γνωμοδοτήσεις του Υγειονομικού Συμβουλίου και αρνείται να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς του παιδιού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας «τα επιστημονικά στοιχεία δεν συνηγορούν στην κατεύθυνση ότι το αγοράκι, θα ωφεληθεί από την χορήγηση θεραπείας που είναι εγκεκριμένη στην Αμερική.

Το παιδί λαμβάνει δωρεάν ακριβή θεραπεία εδώ στην Ελλάδα, με την οποία εμφανίζει βελτίωση. Ωστόσο, η μετάβασή του στο εξωτερικό δεν στοιχειοθετείται επιστημονικά»…

Σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο πρόεδρος του ΙΣΑ αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν γίνεται να αμφισβητηθούν οι αποφάσεις των ανωτάτων γνωμοδοτικών οργάνων της Πολιτείας. «Μπορούμε ενδεχομένως να ξαναζητήσουμε να επανεξετάσουν την περίπτωση. Θα πρέπει όμως να σεβόμαστε αυτές τις αποφάσεις.»…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛ- ασθένεια : «Δεν θα εξέθετα ποτέ το παιδί μου σε κίνδυνο»

«Δεν υπήρχε περίπτωση να εκθέσω το παιδί μου σε κίνδυνο εάν δεν μου είχανε εξασφαλίσει κάποιοι γιατροί, έστω προφορικά, γιατί όσοι ασχολούνται με παθήσεις ξέρουν πως δεν μπορεί κανένας να βάλει υπογραφή ότι το φάρμακο θα έχει 100% αποτελεσματικότητα, είναι αδύνατον, κανένας δεν μπορεί να το ξέρει αυτό.

Το παιδί χωρίς θεραπεία δεν θα συνεχίσει να είναι ανάμεσά μας, θα το βλέπουμε μέρα με την ημέρα να φθίνει δυστυχώς».

Με τα λόγια αυτά η μητέρα του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την συμπαράσταση του κόσμου.

Η κα Μπακάλη εξηγεί πως υπάρχουν παιδιά που έχουν λάβει αυτή τη νέα θεραπεία, όπως ο μικρός Αντώνης από την Κύπρο, ο οποίος μετέβη στην Αμερική, έλαβε τη θεραπεία μετά και από τη συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κατάστασή του έχει βελτιωθεί μέσα σε 15 ημέρες θεαματικά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛ- ασθένεια : Το κύμα αγάπης των πολιτών

Την ώρα λοιπόν που η Υγειονομική Επιτροπή δεν επιτρέπει στον Παναγιώτη- Ραφαήλ να μεταβεί για θεραπεία στη Βοστώνη, οι απλοί πολίτες, φορείς, σύλλογοι, μικροεπιχειρηματίες, αθλητικές ενώσεις, ενώσεις εργαζομένων, ομογενείς του εξωτερικού φαίνεται ότι βαλθεί να κερδίσουν το στοίχημα και να στείλουν εκείνοι τον μικρό στην Αμερική με δικά τους χρήματα.

Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνά, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το 1,6 εκατ. ευρώ και καθημερινά αυξάνεται μέσα από δράσεις που υλοποιούνται, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικούς αγώνες αλλά και από απλούς κουμπαράδες που έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα και μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει το ποσό που επιθυμεί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛ- ασθένεια : Συγκινεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Υπέρ της εφαρμογής κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί να βελτιώσει την ζωή του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, τάσσεται ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που πάσχει από την ίδια ασθένεια.

Σε ανακοίνωσή του ο Στ. Κυμπουρόπουλος τάσσεται κατά των πολιτικών, οικονομικών ή άλλων επιδιώξεων που εκφεύγουν της επιστήμης και δεν υπηρετούν το δικαίωμα του ανθρώπου στη θεραπεία λέγοντας χαρακτηριστικά «θα με βρίσκουν σταθερά και ακλόνητα απέναντί τους!».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.