Παναγία των Παρισίων: Γιατί δεν υπάρχει αεροπορική επέμβαση στη φωτιά; Σύμφωνα με την πυροσβεστική Παρισίου η πτώση του νερού μέσω του αέρα είναι αδύνατη, καθώς θα μπορούσε να καταστρέψει το κτίριο ολοσχερώς. Αναλυτικά η απάντηση της πυροσβεστικής μετά από πολλές ερωτήσεις των δημοσιογράφων αλλά και πολιτών των Παρισίων.

Όπως εξηγήσαμε τρεις φορές, ειδικά στις 8:27 μ.μ. (ώρα Γαλλίας), η πτώση του νερού είναι αδύνατη πάνω από την Παναγία των Παρισίων, όπως αναφέραμε επανειλημμένα. «Η πτώση νερού από αέρος σε αυτόν τον τύπο κτιρίου θα μπορούσε πράγματι να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρης της δομής», ανέφερε η πυροσβεστική στο Twitter, ενώ οι φλόγες καταστρέφουν για περίπου δύο ώρες το καθεδρικό ναό, του οποίου η κορυφή έχει καταρρεύσει.

Επί τόπου, οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με ισχυρές δυνάμεις. Τουλάχιστον 400 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο και παλεύουν με τις φλόγες. Στο εσωτερικό και εξωτερικό σκαρφαλώνουν σε βραχίονες αρθρωμένους σε αρκετά δεκάδες μέτρα ύψους.

Το ελικόπτερο ή το αεροπλάνο, το βάρος του νερού και η ένταση της πτώσης σε χαμηλό υψόμετρο θα μπορούσαν πράγματι να αποδυναμώσουν τη δομή της Παναγίας των Παρισίων και να προκαλέσουν παράπλευρες ζημιές στα κτίρια γύρω από τον καθεδρικό.

δήλωσε η πυροσβεστική Γαλλίας μετά τα πολλά ερωτήματα σχετικά με την έλλειψη εναέριας παρέμβασης.

Παρόλα αυτά αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται ελικόπτερα τα οποία εξυπηρετούν επί του παρόντος την επιτήρηση της κατάστασης και καθοδηγούν τους πυροσβέστες που βρίσκονται κοντά στον καθεδρικό ναό.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.33 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.