ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ: Πονεμένοι άνθρωποι προστρέχουν στη Μητέρα Παναγία της Τήνου για πάρουν την ευλογία Της και να βοηθηθούν.

Πλήθος πιστών προσέρχεται καθημερινά στην Μεγαλόχαρη της Τήνου για να προσευχηθεί στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Δείτε φωτογραφίες.

Τάμα Τήνου Προσκυνητές 2019

Τάμα Τήνου Προσκυνητές

Τάμα Τήνου 2019


Τάμα Τήνου

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ: Οσοι έχουν ασχοληθεί με την εύρεση της Εικόνας και την ανέγερση του ναού, θεωρούν ότι το πρώτο θαύμα που καταγράφηκε, ήταν το 1823, όταν θεραπεύτηκε από την πανώλη ένα νεαρό παιδί.

Ωστόσο, ως μοναδικό θαύμα καταγράφεται η ανάβλυση νερού από το πηγάδι που «ούτε δάκρυ νερού δεν έβρισκες» την ώρα της θεμελίωσης του Κάτω Ναού της Ευρέσεως, ο οποίος ονομάστηκε -για τον λόγο αυτό-Ναός της Ζωοδόχου Πηγής.

Ενα θαύμα ανάλογο με αυτό της ανάβλυσης του νερού, που έχει σχέση επίσης με τον ναό είναι και η μεταφορά πορσελάνης για τις ανάγκες της ανέγερσης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιότερων, ένα πλοίο μετέφερε θηραϊκή γη (πορσελάνη) κατά την περίοδο όπου έμπαιναν τα θεμέλια του ναού.

Τότε ξέσπασε θύελλα, η οποία απειλούσε να καταποντίσει το καράβι. Μπροστά στο μοιραίο ο πλοίαρχος ζήτησε την προστασία της Παναγίας. Τότε μια γυναίκα με ασυνήθιστη μεγαλοπρέπεια παρουσιάστηκε μπροστά στον απελπισμένο καπετάνιο και του είπε:

«Θα σε βοηθήσω να σωθείτε και το πλήρωμα και το πλοίο και αφού φτάσεις τελικά στον προορισμό σου, να επιστρέψεις πάλι και να φέρεις με το πλοίο ένα φορτίο θηραϊκής γης για τον ναό μου που κτίζεται». Οπως και έγινε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Παναγία Τήνου: Τα θαύματα στους πονεμένους προσκυνητές

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.