ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022 : Θαύμα από την Μεγαλόχαρη Παναγία της Τήνου: Χιλιάδες πιστοί στα γόνατα φτάνουν στην Εκκλησία.

Παναγία της Τήνου: Χιλιάδες πιστοί προσκυνούν τα την εικόνα της Μεγαλόχαρης
Χιλιάδες πιστούς προσελκύει η εκκλησία της Τήνου, οι οποίοι φτάνουν γονατιστοί προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Μεγαλόχαρης.

Παναγία Τήνου, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση κυκλαδίτικου προορισμού που μαγνητίζει του επισκέπτες του αφενός χάρη στη φυσική ομορφιά του, αφετέρου χάρη στην διάχυτη θρησκευτικότητά του. Κάθε καλοκαίρι μάλιστα, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, θρησκευόμενους ή μη, που το επισκέπτονται μόνο και μόνο για να θαυμάσουν από κοντά τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης και φυσικά την περίφημη εικόνα του.

Θαύμα από την Μεγαλόχαρη Παναγία της Τήνου: Χιλιάδες πιστοί στα γόνατα φτάνουν στην Εκκλησία

Παναγία Τήνου, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση κυκλαδίτικου προορισμού που μαγνητίζει του επισκέπτες του αφενός χάρη στη φυσική ομορφιά του, αφετέρου χάρη στην διάχυτη θρησκευτικότητά του. Κάθε καλοκαίρι μάλιστα, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, θρησκευόμενους ή μη, που το επισκέπτονται μόνο και μόνο για να θαυμάσουν από κοντά τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης και φυσικά την περίφημη εικόνα του.

@ekklisiaonline

ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ! ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ 2022#THAYMA

♬ original sound – Εκκλησία Online

Θαύμα από την Μεγαλόχαρη Παναγία της Τήνου: Χιλιάδες πιστοί στα γόνατα φτάνουν στην Εκκλησία
Πληροφορίες για την εικόνα της Παναγίας της Τήνου
Ο ναός της Παναγίας Ευαγγελίστριας της Τήνου είναι αφιερωμένος στην εικόνα της Μεγαλόχαρης που ανακαλύφθηκε εκεί στις 30 Ιανουαρίου του 1823, ύστερα από όραμα της μοναχής Πελαγίας. Μάλιστα, έχει χτιστεί ακριβώς στο σημείο που εντοπίστηκε από τους ανασκαφείς.

Η ημερομηνία με την οποία έχει συνδεθεί ο εορτασμός της Παναγίας Τήνου δεν είναι άλλη από τις 15 Αυγούστου, ημέρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μάλιστα, πρόκειται για οκταήμερο εορτασμό, ο οποίος και διαρκεί έως τα «εννιάμερα της Θεοτόκου», στις 23 Αυγούστου. Επιπλέον, την ημέρα του δεκαπενταύγουστου, οι Έλληνες θυμούνται πάντα και τιμούν όσους χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό της «Έλλης», ανήμερα της Παναγίας το 1940. Οι εορτασμοί της Παναγίας ωστόσο δεν σταματούν στον δεκαπεντάυγουστο, καθώς πραγματοποιούνται σε 3 ακόμα επιπλέον ημέρες μέσα στο έτος:

Στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα εύρεσης της θαυματουργής εικόνας,
Στις 25 Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,
Στις 23 Ιουλίου, ημέρα οράματος της Αγίας Πελαγίας,
Ανακάλυψε από κοντά την Παναγία Τήνου και τις ομορφιές του νησιού

Θαύμα από την Μεγαλόχαρη Παναγία της Τήνου: Χιλιάδες πιστοί στα γόνατα φτάνουν στην Εκκλησία
Θαύμα από την Μεγαλόχαρη Παναγία της Τήνου: Χιλιάδες πιστοί στα γόνατα φτάνουν στην Εκκλησία
Ο μεγαλοπρεπής ναός του Ευαγγελισμού και η εικόνα της Παναγίας Τήνου αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη της άρρηκτης σχέσης του ελληνισμού με την Ορθοδοξία.

Φέτος λοιπόν το καλοκαίρι, ίσως είναι η ιδανική στιγμή για να επισκεφθείς κι εσύ ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της Χριστιανοσύνης και να ζήσεις από κοντά μία χωρίς προηγούμενο ατμόσφαιρα συγκίνησης, κατάνυξης και σεβασμού. Αφέσου στην βαθιά αίσθηση θρησκευτικότητας της Τήνου και γίνε μέρος της μακραίωνης παράδοσης και του πολιτισμού της. Φυσικά, μην ξεχνάς ότι το νησί αποτελεί και έναν σύγχρονο κυκλαδίτικο προορισμό γεμάτο ζωή, πανέμορφες παραλίες, γραφικούς οικισμούς, ξεχωριστές γεύσεις, αλλά και δραστηριότητες που αξίζει να ανακαλύψεις.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.