Με τις δέουσες τιμές ξεκίνησαν και φέτος το απόγευμα της Κυριακής (22/8) οι εορτασμοί για την πολιούχο του Χολαργού, Παναγία Φανερωμένη, στον Καθεδρικό Ναό της πόλης | «Πρόξενος ζωής και όχι θανάτου η Κυρία Θεοτόκος», σύμφωνα με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών, κ. Φιλόθεο, ο οποίος και χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό.

Να σημειωθεί πως τους ιερείς του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Χολαργού-Αγίας Παρασκευής και εφημέριος του Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού του γειτονικού Δήμου, π. Νικόλαος Σιάτος, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, π. Συμεών Καλοπαναγιώτης, ο πρώην εφημέριος και προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Χολαργού, π. Γεώργιος Αργυράτος, ο πρώην εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και νυν προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος οδού Φιλελλήνων, π. Συνέσιος Βικτωράτος, καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Χολαργού-Παπάγου.

Στο εορταστικό μήνυμά του λίγο προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού, π. Συμεών Βενετσιάνος, αρχικά ευχαρίστησε θερμά τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών, κ. Φιλόθεο, για την παρουσία του στον πανηγυρικό Εσπερινό, όπως επίσης και όλους εκείνους που βοήθησαν και φέτος, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, προκειμένου να έρθει για μία ακόμη φορά εις πέρας η ετήσια θρησκευτική πανήγυρις της πρώτης και ολοζώντανης ενορίας του Χολαργού, στην οποία όλο και περισσότεροι καταφεύγουν ώστε να βρουν τη δική τους Μεσίτρια, εκείνη που εν τη Κοιμήσει αυτής τον κόσμο ου κατέλιπε, όπως χαρακτηριστικά υπενθύμισε στο κήρυγμά του και ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.