Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν 27χρονο Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν άλλους έξι, σήμερα 9 Ιουνίου, στην κατεχόμενη πόλη Χαλχούλ της Δυτικής Όχθης, όπως δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι δυνάμεις του «διεξήγαγαν αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες για την κατάσχεση κεφαλαίων χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» στην πόλη, που βρίσκεται κοντά στη Χεβρώνα. Περίπου 330.000 $ κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με μέσα διασποράς των ταραχών και πραγματικά πυρά όταν δεκάδες Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες και εκρηκτικούς μηχανισμούς στους στρατιώτες.

Μάρτυρες είπαν ότι ο ισραηλινός στρατός εισήλθε στην Χαλχούλ και σχημάτισε κλοιό γύρω από ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος, οδηγώντας σε συγκρούσεις με κατοίκους που πέταξαν πέτρες στους στρατιώτες.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ορισμένοι Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής, αλλά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια.

Εννέα ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν σε ξεχωριστές επιχειρήσεις πριν από την σημερινή επιχείρηση, δήλωσε ο Ισραηλινός στρατός.

Το παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τη δολοφονία του 27χρονου άνδρα και πατέρα, μια ισραηλινή «εκτέλεση» και ζήτησε διεθνή προστασία για τους Παλαιστινίους. Η βία σε παλαιστινιακά εδάφη υπό ισραηλινή κατοχή σιγοβράζει, με νέα αναζωπύρωση από τον Ιανουάριο, με ισραηλινές επιδρομές που έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 47 Παλαιστίνιους και επιθέσεις Αράβων σε δρόμους που έχουν σκοτώσει 19 άτομα στο Ισραήλ και την Δυτική Όχθη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.