Χιλιάδες άνθρωποι ακούραστοι περιμένοντας στην μεγάλη ουρά προσήλθαν και εφέτος στην πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής, για να προσκυνήσουν την Παναγία.

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 2 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού συμπροσευχούμενων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, Κληρικών της Μητροπόλεως μας και της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοξένης μετά της αδελφότητος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η ετήσια σύναξη στελεχών της Κατασκήνωσης όπου συζήτησαν με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, παρουσία του υπευθύνου των Κατασκηνώσεων Παν/του Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Δ/ντου του Γραφείου Νεότητος Διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοξένης που μαζί με την αδελφότητα έχουν την εποπτεία των στελεχών της Κατασκήνωσης.

Ανήμερα της εορτής Παρασκευή 3 Μαΐου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού πλαισιουμένων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Πανοσιολογιωτάτου Ιεροκήρυκος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Νικηφόρου Κουνάλη και Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η οποία μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό μας σταθμό Μαρτυρία, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας και εν συνεχεία ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης μοίρασε προς όλο τον κόσμο κόκκινα αυγά ως ευλογία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.