Με τη διαρκή μέριμνα του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, η Πατριαρχική Αρχή Αρωγής έστειλε νέα ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι για να μοιραστεί στους πληγέντες από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου στη Συρία και την Τουρκία.

Η επιχείρηση φόρτωσης των πακέτων στο φορτηγό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Παναγίας του Μπαλαμάντ του Λιβάνου, με τη βοήθεια κάποιων μαθητών της Θεολογικής Σχολής Αγίου Ιωάννου Δαμασκού.

Σημειώνεται ότι, την Πέμπτη, έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού βοήθεια από τον Σύνδεσμο Αγίου Χριστοφόρου και το πρόγραμμα υποστήριξης της Τράπεζας Κύπρου για την ενίσχυση των σεισμοπαθών. Ο Αρχμανδρίτης π. Γιώργος Ιάκωβος είχε παραλάβει τα φορτία στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Παναγίας του Μπαλαμάντ.

Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για τους πληγέντες διοργανώνουν Κομισιόν και σουηδική προεδρία
Στις 20 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα φιλοξενήσουν Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την υποστήριξη των πολιτών στην Τουρκία και την Συρία.

Η Διάσκεψη των Δωρητών συνδιοργανώνεται από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον και διοργανώνεται σε συντονισμό με τις τουρκικές αρχές.

Η Διάσκεψη θα είναι ανοιχτή στα κράτη μέλη της ΕΕ, στις υποψήφιες και δυνητικά υποψήφιες χώρες, στις γειτονικές και τις χώρες εταίρους, στα μέλη της G20 -εκτός από τη Ρωσία- κράτη μέλη της Συνεργασίας του Κόλπου, καθώς και στον ΟΗΕ, διεθνείς οργανισμούς, ανθρωπιστικούς φορείς, διεθνή και ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.