Με το μάθημα της Λογιστικής άρχισαν οι εξετάσεις τετραμήνων, για την Α’ Λυκείου, ενώ στις 11:00 ξεκινούν οι εξετάσεις για τη Β’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών, με τα μαθήματα της Φυσικής, Λογιστικής και Ιστορίας.

Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους SafePass, ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος στα εξεταστικά κέντρα, ενώ οι διευθύνσεις δηλώνουν έτοιμες να ανταπεξέλθουν σε δυσκολίες ή μικρά προβλήματα, που τυχόν παρουσιαστούν κατά την άφιξη των μαθητών στα σχολεία. Σε περίπτωση που μαθητής δεν προσκομίσει το υποχρεωτικό rapid test κατά την άφιξή του στο σχολείο, δεν θα του επιτραπεί η είσοδος, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται για εξέταση με την Β’ σειρά, το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί αργότερα. Μέχρι στιγμής, οι εξετάσεις κύλησαν ομαλά, με το Υπουργείο Παιδείας να αναφέρει πως δεν παρατηρήθηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές της Α’ Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών και με ελεύθερο προοπτικό σχέδιο, για τους μαθητές της Β’ Λυκείου.

Για πρώτη φορά εξετάσεις τετραμήνων για τη Β’ Λυκείου

Οι εξετάσεις τετραμήνων εφαρμόζονται για πρώτη φορά για την Β’ Λυκείου, αφού το προηγούμενο τετράμηνο αναστάλθηκαν, αφού η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση και τα μέτρα που είχε επιβάλει η Κυβέρνηση, την περίοδο εκείνη, είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή τους.

Εξάλλου, ο Πρόδρομος Προδρόμου ετοιμάζει τροποποιητική πρόταση όσον αφορά τις εξετάσεις τετραμήνων για την Γ’ Λυκείου, αφού ο στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να μην φορτώνουν τους μαθητές με αχρείαστα πολλές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε αναφέρει στους καθηγητές πως «με δεδομένο ότι στο Υπουργείο δεν επιθυμούμε να γίνονται πολλαπλές εξετάσεις, ετοιμάζεται τροποποιητική πρόταση της νομοθεσίας και των κανονισμών, ούτως ώστε την επόμενη σχολική χρονιά να αποφύγουμε τις αχρείαστα πολλαπλές εξετάσεις για τους τελειόφοιτους/ες».

Μάλιστα, ο υπουργός εξήγησε στους εκπαιδευτικούς πως αν δεν υπάρξει κάποια αξιόλογη αλλαγή, την επόμενη σχολική χρονιά οι τελειόφοιτοι/ες θα εξεταστούν για τα ίδια θέματα τόσο τον Ιανουάριο, για το πρώτο τετράμηνο, όσο και το Μάιο/Ιούνιο στις Παγκύπριες. Ενώ στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα συγκεντρωθούν σε μια περίοδο μερικών εβδομάδων, τόσο οι εξετάσεις Β’ τετραμήνου όσο και οι Παγκύπριες και οι υποψήφιοι/ες θα κληθούν σε εξέταση για τα ίδια θέματα δυο φορές μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Συνεχίζονται οι Παγκύπριες

Με το μάθημα των Αγγλικών συνεχίστηκαν οι Παγκύπριες Εξετάσεις, που έκαναν πρεμιέρα την προηγούμενη Παρασκευή, με το μάθημα της Βιολογίας. Τα αγγλικά είναι το δεύτερο μάθημα στην προτίμηση των μαθητών, μετά τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Στη γενική κατάταξη είναι τρίτο, αφού την πρώτη θέση έχουν κλειδώσει, όπως κάθε χρόνο, τα Νέα Ελληνικά, που είναι το μοναδικό μάθημα, στο οποίο εξετάζονται όλοι οι υποψήφιοι.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των υποψηφίων, που εξετάστηκαν στο μάθημα των Αγγλικών, ανήλθε στις 3324, σε σύγκριση με το 1664, που ήταν ο αριθμός των υποψηφίων, που εξετάστηκαν στο μάθημα της Βιολογίας. Τα ειδικά εξεταστικά κέντρα υποδέχθηκαν σήμερα 14 μαθητές, που θεωρούνται κρούσματα ή επαφές, με το Υπουργείο Παιδείας να τονίζει ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, αφού αναμένονται τα σκαμπανεβάσματα στον αριθμό των μαθητών που είναι θετικοί ή σε καραντίνα, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων που εξετάζονται στο εκάστοτε μάθημα.

Εξάλλου, με δύο μαθήματα θα συνεχιστεί το πρόγραμμα, αυτό του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου και της Λογιστικής Τ.Σ. και την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.