Σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 έλαβε χώρα στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, παγκύπρια σύσκεψη του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας Κύπρου με οικονομικά τμήματα των θρόνων και των σταυροπηγιακών μονών.

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 9 το πρωί με προσευχή από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γρηγόριο Μουσουρούλη. Στο πρώτο μέρος της συνάντησης αυτής, το οποίο παρουσίασε ο Διευθυντής του Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου / Ελεγκτικού Τμήματος Εκκλησίας Κύπρου κ. Ιωάννης Χαριλάου, έγινε αναφορά και ανάλυση θεμάτων που προκύπτουν από τις ελεγκτικές εργασίες, συστήματα εσωτερικού ελέγχου και μεθοδολογία καθορισμού όρων για μακροχρόνιες συμβάσεις.

Επίσης, έγινε παρουσίαση του έργου και της εξελίξεως του Κεντρικού Φορέα Μισθοδοσίας Εφημεριακού Κλήρου, ενός από τα υλοποιηθέντα οράματα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β.

Στο δεύτερο μέρος της σύσκεψης, ο κ. Χαριλάου ανέλυσε διεξοδικά σημαντικά οικονομικά – φορολογικά θέματα που άπτονται της Εκκλησίας, όπως τον φόρο κεφαλαιουχικών κερδών για τις μακροχρόνιες μισθώσεις, τον Φ.Π.Α. για ανέγερση και συντήρηση Ιερών Ναών, την πρόσθετη νομοθεσία για τον Φ.Π.Α. επί των πωλήσεων και μισθώσεων ακινήτων. Στην παρουσίαση αυτή, σημαντική ήταν η παρέμβαση του Εφόρου Φορολογίας κ. Ιωάννη Τσαγκάρη.

Την παγκύπρια αυτή σύσκεψη των στελεχών των Οικονομικών Τμημάτων των Ιερών Μητροπόλεων και Σταυροπηγιακών Μονών χαιρέτισε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή του ΚΕΤ κ. Ιωάννη Χαριλάου για την άρτια οργάνωση τόσο της σημερινής σύσκεψης, όσο και του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας Κύπρου γενικότερα, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το επιτελούμενο έργο τόσο συλλογικά όσο και στις κατά τόπους Μητροπόλεις και Μονές, γεγονός το οποίο οφείλεται πρώτιστα στη συνεργασία και σύμπνοια όλων των Τμημάτων, υπό την σκέπη της Εκκλησίας μας.

Η Εκκλησία Κύπρου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος, καυχάται σήμερα για την ευημερία και πρόοδό της σε όλους τους τομείς. Η αγωνία μας για τους κληρικούς μας ήταν αυτή που μας ώθησε να δημιουργήσουμε αυτούς τους φορείς, ώστε κανείς ιερωμένος να αφήνεται αστήρικτος και σε αβεβαιότητα για μία αξιοπρεπή διαβίωση στην οικογενειακή του ζωή.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου «ΓΕΥΣΑΣΘΑΙ».
Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Παγκύπρια Σύσκεψη Οικονομικών Τμημάτων Θρόνων και Σταυροπηγιακών Μονών

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.