ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι, ναό με μεγάλη ιστορική σημασία για την περιοχή.

Στον κεντρικό ναό της Αθήνας, εορτάστηκε, με τη συμμετοχή πιστών και τηρουμένων των αποστάσεων η μνήμη του Προφήτη Ηλία, προστάτη των Γουναράδων αλλά και των αρτοποιών.

Στον εσπερινό και την λιτανεία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κρήνης Κύριλλος ενώ τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης ο οποίος με την ιδιαίτερη φωνή του έψαλε την αρτοκλασία του εσπερινού.

Ο κ. Κύριλλος, στο κήρυγμά του, μίλησε για την προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία αλλά και την σημαντική προσφορά του, αναφερόμενος σε σημεία της Παλαιάς Διαθήκης.

Στο τέλος του εσπερινού, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του τιμώμενου Προφήτη στους δρόμους της περιοχής στο Παγκράτι.

Πριν το τέλος ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Δοντάς ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του τον Μητροπολίτη Κρήνης της Μικράς Ασίας και καθηγητή του ΕΚΠΑ αλλά και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της πανήγυρεως του ναού.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εκπροσώπου του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδωρήτου.

Ο κ. Θεοδώρητος στην ομιλία του εκτός από την αναφορά για τον βίο του Προφήτη Ηλία ευχαρίστησε την κυβέρνηση στο πρόσωπο του υπουργού τουρισμού Βασίλη Κικίλια ο οποίος παρευρέθηκε στον εορτάζοντα ναό για την στήριξη της στις νέες θέσεις των ιερέων και μετέφερε τις ευχές όλων για μια καλή συνεργασία.

Λίγο πριν το τέλος ο προϊστάμενος π. Νεόφυτος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θεοδώρητο και εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου προσέφερε την βαθιά ευγνωμοσύνη του με μια ευχαριστήρια περγαμηνή στον επι χρόνια ιερέα του Προφήτη Ηλία π. Σεραφείμ Τσιμικλή για την πολύτιμη βοήθεια του στην ενορία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.