Αρχή του εκκλησιαστικού μας έτους και η αγία μας Εκκλησία χαίρει, αγάλλει και δοξάζει το χαρμόσυνο δια την οικουμένην ιστορικό γεγονός - που αποτελεί και το προοίμιο του μυστηρίου του Σωτήρος Χριστού μας - την Γέννησιν της Υπερευλογημένης Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαριας, της Γυναικός εκείνης που ύμνησαν και εδόξασαν όσο καμία άλλη οι άγιοι Πατέρες, το «κοινόν των γυναικών καύχημα» και την «δόξαν του θήλεος».

Αποτελεί όμως ιδιαίτερη χαρά και ευλογία η μέρα αυτή δια την Ιεράν Μονήν της Βελλάς στα Ιωάννινα, καθότι εορτάζει και πανηγυρίζει την θαυματουργό και εφέστιο Εικόνα της Πρυτάνεώς της, Παναγίας της Βελλαϊτίσσης, που βρίσκεται εντός του καθολικού της Μονής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με τη χάρη του εν Τριάδι Θεού, ελαβαν χώρο οι εορταστικές εκδηλώσεις μετα πάσης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής λαμπρότητος με τη παρουσία πλήθους πιστών, για να τιμηθεί το ιερόν και σεβάσμιον προσωπον της.

Πιο συγκεκριμένα, το εσπέρας της Εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου (Τραϊκάπη), ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον με θεολογικότατο στόμφο, συμμετεχόντων του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Θεοκλήτου Μηττάκου και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σεργίου Μαρνέλλου, καθηγητού του κανονικού δικαίου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημιας Βελλάς, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε Ιερά Αγρυπνία Ιερουργούντος του Σεβαστού Καθηγουμένου.

Την αγιωνυμο ημέρα, ετελέσθη ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σεργίου Μαρνέλλου, ο οποίος με τον εύληπτο και μεστό θεολογικό του λόγο αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής, συμπροσευχομένου στο Ιερό Βήμα του Γέροντος Χρυσοστόμου.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψαλης Κωνσταντίνος.

Οι ως άνω εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον υπαίθριο χώρο της Μονής, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο παρεκκλήσιον του Αγίου Αυξεντίου του εκ χώρας Βελλάς, ετελέσθη Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον covid-19.

Να σημειωθεί ότι τους χορούς των Ιεροψαλτών στις παραπάνω ακολουθίες, όπως κάθε χρόνο ετσι και φέτος λάμπρυναν με τις καλλικέλαδες φωνές τους Βελλαΐτες Φοιτητές και Απόφοιτοι της Ανωτάτης Εκκλησιαστικης μας Ακαδημιας, ενώ παρέστησαν και Καθηγητές της Σχολής.

Η Υπεραγία μας Θεοτόκος η Βελλαΐτισσα, να πρεσβεύει στον Κύριο για όλους!!!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.