Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσσίας και Ευαγγελική Ένωση του Billy Graham λαμβάνουν πρωτοβουλία οργανώσεως από 28 έως 30 Οκτωβρίου 2016 στη Μόσχα της Παγκοσμίου Συνόδου Κορυφής Θρησκευτικών Ηγετών υπέρ των δεδιωγμένων χριστιανών. Προβλέπεται ότι στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν περίπου χίλιοι σύνεδροι από 150 και πλέον χώρες παγκοσμίως.

Αφορμή διεξαγωγής αυτής της τόσο μεγάλης κλίμακος εκδηλώσεως στάθηκαν οι άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία μαζικές διώξεις σε βάρος των χριστιανών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής και λοιπών περιοχών του κόσμου, οι οποίες είναι όμοιες με τις διώξεις των χριστιανών των πρώτων αιώνων και τις καταστολές από τις άθεες αρχές τον 20 αιώνα.

Τα μεγάλης κλίμακος εγκλήματα αυτά δεν μπορούν παρά να επιστήσουν την προσοχή της χριστιανικής κοινότητας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσσίας και η Ευαγγελική Ένωση του Billy Graham αποβλέπουν στην ανάδειξη της επικείμενης Συνόδου Κορυφής Θρησκευτικών Ηγετών ως χώρου μίας ολόπλευρης συζητήσεως του προβλήματος προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.