ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: Συγκεντρώσεις διοργανώνουν για σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες, μιας και είναι η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Που θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Στις 18.00 χωριστές συγκεντρώσεις διοργανώνουν διάφορες συλλογικότητες στην πλατεία Κλαυθμώνος και η Ομοσπονδία Γυναικών στα Προπύλαια.

Στις 13.30 μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης διαδήλωσης, στις 8 Μαρτίου του 1857, εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διεκδικούσαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι, άρα, μία ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη των αγώνων των γυναικών και της μακράς πορείας που ακολουθεί η προσπάθειά τους για ισότητα, αλλά και στα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ανά τον κόσμο.

Με τη Διακήρυξη του Πεκίνου 189 χώρες έθεσαν δώδεκα βασικούς στόχους για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα σε μόρφωση και εισόδημα, η διεύρυνση της πολιτικής συμμετοχής τους και το δικαίωμα να ζουν σε κοινωνίες χωρίς βία και δυσμενείς διακρίσεις, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.