Η περιγραφή που θα ακολουθήσει κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Προέρχεται απευθείας από το άτομο το οποίο την μεταφέρει και όχι από τρίτους, φίλους, συγγενείς ή μεσάζοντες. Είναι γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο γιατί τη διηγήθηκε ο άνθρωπος ο οποίος την έζησε και όχι κάποιος άλλος.

Το θαύμα που θα διαβάσετε πιο κάτω, γιατί περί θαύματος πρόκειται, συνέβη σε ένα συμπολίτη μας ηλικίας 33 ετών, Ψυχολόγο στο επάγγελμα με έδρα την Πάφο, παντρεμένο και πατέρα δυο ανήλικων παιδιών ο οποίος πριν περίπου ένα χρόνο διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο συμπολίτης μας XK ο οποίος προσωρινά θέλει να παραμείνει ανώνυμος και με τον οποίο συνομιλήσαμε μας περιγράφει την εμπειρία του με την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Ο Άγιος Αβακκούμ, το λαδάκι και η εικόνα του

“Είχα την εικόνα του Αγίου Αβακκούμ και ένα λαδάκι τα οποία μου έδωσε μια γυναίκα που έμαθε ότι έχω καρκίνο και μου είπε σταυρώθου και είναι θαυματουργό. Όταν πήγα στο Ισραήλ για να κάνω εξετάσεις και MRI για να πάρω μια ακόμη ιατρική γνώμη όντως σταυρώθηκα με το λαδάκι και αισθάνθηκα ένα κάψιμο στο στομάχι, εξωτερικά.

Να σημειωθεί ότι είχα διαγνωστεί με κακοήθη όγκο στο στομάχι με αποτέλεσμα να ξεκινήσω μια θεραπεία γιατί βρισκόταν στα πρώιμα στάδια. Στην πορεία η διάγνωση ήταν ακόμη πιο ανησυχητική αφού οι γιατροί μου είπαν ότι έγινε και μετάσταση προς τον πνεύμονα οπότε κρίθηκε αναγκαίο να μεταβώ στο Ισραήλ για να υποβληθώ σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Όταν έκανα τις εξειδικευμένες αυτές εξετάσεις για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για το που έγινε ακριβώς η μετάσταση και αφού προηγήθηκε το περιστατικό με το λαδάκι και το κάψιμο το οποίο ένιωσα επιδερμικά ήρθαν τα αποτελέσματα και οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Κάναμε τρεις φορές αξονικό και μια MRI και διαπιστώθηκε ότι όλα ήταν καθαρά.

“Ούτε γω το πιστεύω ακόμη”

Ερωτηθείς ο ΧΚ πως ο ίδιος νιώθει απάντησε πως η εμπειρία είναι απίστευτη, νιώθει υπέροχα και καλά καλά ούτε ο ίδιος το πιστεύει ώρες ώρες.

Ακόμη και τώρα που μιλάμε, τώρα που τοπεριγράφω, αισθάνομαι ρίγος και συγκίνηση. Όλοι μας είπε στη ζωή μας είχαμε και έχουμε αμφιβολίας αλλά πραγματικά αυτό που βίωσα δεν ξέρω που να το αποδόσω και σίγουρα πρόκειτα για θαύμα.

Στην ερώτηση γιατί δεν θέλει να αποκαλυφθεί το πρόσωπό του ή να γίνει γνωστό η απάντηση του είναι απλή, κατανοητή και απόλυτα σεβαστή. Για οκτώ και πλέον μήνες πάλεψα με αυτή την κατάσταση μόνος μου, ως και η σύζυγός μου άργησε να το μάθει και ειλικρινά δεν ήθελα να το ξέρει κανείς, ήμουν έτοιμος ότι μπορεί να συμβει το χειρότερο και άρχισα να επεξεργάζομαι σενάρια πως να προκαλέσω όσο το δυνατό λιγότερο πόνο και θλίψη στην οικογένειά μου.

Ακόμη και σήμερα αρκετοί φίλοι και γνωστοί δεν ξέρουν ότι ανέβηκα αυτόν τον Γολγοθά και ψυχολογικά δεν είμαι έτοιμος να γίνει γνωστό ευρέως και να μπω σε μια διαδικασία να εξηγώ και να είμαι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Χρειάζομαι ξεκούραση προς το παρόν όμως μόλις ανακτήσω πλήρως τις δυνάμεις μου θα βγω μπροστά και θα μιλήσω για το θαύμα που βίωσα, θα στηρίξω όποιον το έχει ανάγκη και θα βοηθήσω όσους περνάνε δύσκολα.

Η μεγάλη μου πίστη ήταν το “κλειδί”

Αυτή τη στιγμή ο λόγος που αποφάσισα να μιλήσω στο PafosPress είναι γιατί γνωρίζω ότι μέσα από τη δική μου αληθινή ιστορία θα πάρουν δύναμη αρκετοί άνθρωποι που περνάνε δύσκολα, που παλεύουν και αρκετοί που βρίσκονται δίπλα τους θα πάρουν περισσότερη δύναμη για να τα καταφέρουν.

Μοναδικός μου στόχος αυτή τη στιγμή δεν είναι σε καμία περίπτωση να πάρω δημοσιότητα. Θέλω μόνο να μεταφέρω τη δύναμη της πίστης παντού. Εμένα σημαντικό ρόλο έπαιξε η πίστη μου και με αυτή τα κατάφερα. Αυτό θέλω να είναι και το μήνυμα που θέλω να στείλω μέσα από αυτήν μου την παρέμβαση.

Μια ζωή είχα αμφιβολίες

Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, πιστεύω στα Θεία αλλά στη ζωή μου όπως ενδεχομένως πολλοί συμπολίτες μας είχα τις δικές μου αμφιβολίες όταν όμως τυχαία διαγνώστηκα με πήρε πολύ απο κάτω, προσπάθησα να το διαχειριστώ και λόγω του επαγγέλματος μου και αποφάσισα ότι θα προχωρήσουμε και ότι γίνει.

Όταν αποφάσισα να το κρατήσω μέσα μου και να μην το εκμυστηρευτώ ακόμη και στη γυναίκα μου, ένιωσα, ειδικά επειδή είμαι και νεαρός, να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μου. Χρειαζόμουν στήριξη, χρειαζόμουν ένα άτομο δίπλα μου αλλά σκεφτόμουν και τα μωρά μου και δεν ήθελα να την ρίξει όλο αυτό και να την καταβάλει για να είναι δυνατή για τα μωρά μας. Αποφάσισα να το μοιραστώ μόνο με 2-3 άτομα που θα ήταν δίπλα μου και την γυναίκα που γνώρισα και μου μίλησε για τον Άγιο Αβακκούμ. Μου έδωσε την εικόνα του, το λαδάκι του και μου είπε να μην ανησυχώ και όλα θα πάνε καλά. Μου έκανε και παράκληση στον Άγιο Εφραίμ και όταν πήγα στο Ισραήλ και έκανα το πρώτο αξονικό μου είπαν ότι δεν φαίνεται κάτι.

Πως αντέδρασε ο γιατρός σου στην Κύπρο όταν το έμαθε; Υπάρχει περίπτωση να έγινε λάθος διάγνωση;

Όχι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Κάναμε συνολικά έξι εξετάσεις σε δυο διαφορετικά διαγνωστικά κέντρα με έξι αποτελέσματα τα ίδια.

Στο Ισραήλ ζήτησα τα αποτελέσματα και έχω στα χέρια μου τις εξετάσδεις πριν και μετά που δείχνουν να έχω καρκίνο και μετά να μην έχω τίποτα. Οι γιατροί στο Ισραήλ ανάμεσά τους και ένας Έλληνας γιατρός σοκαρίστηκαν, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μάλιστα ο γιατρός από την Ελλάδα μου είπε ότι πιστεύει πολύ στο Θεο, στην Παναγία και στον Χριστό αλλά δεν περίμενε όμως ποτέ να δει με τα μάτια του κάτι τέτοιο, ένα Θαύμα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Δεν ήξερα αν θα αγκαλιάσω ξανά τα μωρά μου, αν θα επιστρέψω σπίτι μου”

Για μένα ο καρκίνος τελέιωσε, τον πολέμησα και τον κέρδισα. Πλέον αποτελεί παρελθόν για μένα και το διέγραψα. Θα σταθώ δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Μακάρι κανένας να μην βρεθεί στη θέση μου, να νιώθει ότι τραβάει τον δικό του σταυρό και περνάει όλο αυτό το συναίσθημα. Έφτασαν στο σημείο να πηγαίνω στο Ισραήλ και να μην ξέρω αν θα επιστρέψω να σφίξω ξανά στην αγκαλιά μου τη γυναίκα και τα μωρά μου.

Τον πολέμησα με την βοήθεια και του Αγίου και σήμερα νιώθω ότι δεν είχα ποτέ μου καρκίνο.

Ήξερες τον Άγιο Αβακκούμ πριν την περιπέτειά σου αυτή;

Όχι, ποτέ μου. Δεν ήξερα ποιος είναι ο Άγιος Αβακκούμ. Ποτέ μα ποτέ. Δεν είδα την εικόνα του ούτε είχα ακούσει το όνομά του. Επικαλέστηκα τη βοήθεια του Αγίου Εφραίμ, μετά και την ιστορία του συμπολίτη μας Ραφαήλ που είχε έρθει σε γνώση μου αλλά τον Άγιο Αβακκούμ δεν τον ήξερα και τον άκουσα πρώτη φορά δυο μέρες πριν φύγω για το Ισραήλ όταν μου έδωσε την εικόνα του και το λαδάκι.

Τέλος ζητώντας του ξανά να μας περιγράψει το συναίσθημα του καψίματος ο ίδιος μας εξομολογείται: Αισθάνθηκα ένα έντονο κάψιμο όπως σας είπα, λες και κάηκα με τον αναπτήρα κατά λάθος. Αναρωτήθηκα τι συμβαίνει και αν με έκαψε κάτι, δεν υπήρχε ούτε κοκκινίλα ούτε κάτι άλλο, μόνο μια επιδερμική αίσθηση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.