Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης της Δομής Δια Βίου Μάθησης Α.Π.Θ. «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Ιστορικό πλαίσιο – Προκλήσεις – Προοπτικές» θα πραγματοποιηθεί κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Το Πρόγραμμα οργανώθηκε από Καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. που παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά τόσο στη μακρά και χρονοβόρα διαδικασία της προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου όσο και στις εργασίες της. Έτσι το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στην ανάγκη:

α) της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όσων ενδιαφέρονται για τη ζωή της Εκκλησίας και την πορεία της στον σύγχρονο κόσμο•
β) της ανάδειξης των δυσκολιών και της ποικιλομορφίας των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών•
γ) της σύνδεσης της Εκκλησίας με τα ευρύτερα πολιτισμικά και κοινωνικοπολιτικά δρώμενα και αιτήματα.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

• Θεολόγους, Κληρικούς και Στελέχη της Εκκλησίας, οι οποίοι εξ αντικειμένου ενδιαφέρονται άμεσα για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
• Εκπαιδευτικούς διαφόρων βαθμίδων, δημοσιογράφους κ.α., οι οποίοι λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης θέλουν να ενημερωθούν για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
• Σε απόφοιτους Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι., οι οποίοι λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος θέλουν να ενημερωθούν έγκυρα με ακαδημαϊκή νηφαλιότητα και επιστημονική αντικειμενικότητα για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της παρακολούθησης θα χορηγηθούν: (α) Βεβαίωση συμμετοχής (β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 20 Σεπτεμβρίου 2017 έως 20 Οκτωβρίου 2017 και μόνον ηλεκτρονικά.

Περισσότερα στη συνέχεια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.