Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, π. Γεώργιος Κωνσταντίνου για το άνοιγμα των εκκλησιών.

Δεδομένων των οδηγιών που έχουν δοθεί για τη λειτουργία των εκκλησιών, ο π. Γεώργιος υποστήριξε πως περιμένουν να δουν τις επίσημες εντολές.

Στο αίτημά τους να ανοίξουν οι ναοί, η επιστήμη είναι αυτή που θα τους συμβουλέψει, όπως και τους υπόλοιπους φορείς, με ποιον τρόπο θα γίνει η ασφαλής επιστροφή των πιστών στις εκκλησίες.

Ερωτηθείς για το πώς θα προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες, ο π. Γεώργιος υποστήριξε πως «η εκκλησία έχει αποδείξει την υπευθυνότητα και ικανότητα τήρησης των μέτρων, άρα η πολιτεία οφείλει να μας εμπιστευτεί, εξάλλου οι ευπαθείς ομάδες προστατεύονται από μόνες τους».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα περιφρονούνται οι ναοί προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ο π. Γεώργιος επεσήμανε πως πέρα από τον οργανισμό εθελοντών που λειτουργεί εκούσια προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, μέσα στους ναούς εκτός από τον εφημέριο υπάρχουν και άλλα τέσσερα λαϊκά μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου υπεύθυνα για τη διαχείριση, την ευπρέπεια και την τάξη του ναού.

Έτσι και αλλιώς αυτό που ζητάνε από την πολιτεία είναι η συμμετοχή με αναλογικότητα.

Πάντως, όσον αφορά την Θεία Κοινωνία, ο π. Γεώργιος ήταν κατηγορηματικός, υποστηρίζοντας πως «δεν τίθεται θέμα συζήτησης» και πως «η επιστήμη δεν εισέρχεται σε αυτό το θέμα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.