Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, γνωστού πλέον, ιερέα Λουπασάκη, στις αρχές της δεκαετίας του 2000 θεραπεύτηκαν θαυματουργικά όλα τα παιδιά με βαριές ασθένειες σε κάποιο νοσοκομείο παίδων της χώρας. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό. Ούτε στο διαδίκτυο ούτε στον Τύπο της εποχής δε συναντάμε κάποια αναφορά στο περιστατικό του ισχυρισμού, ένα περιστατικό που, εάν πράγματι είχε λάβει χώρα, θα είχε απασχολήσει τα μέσα εκτενώς. + Εκκρεμούν οι απαντήσεις των νοσοκομείων.

Μετά από έρευνα των ελληνικών hoaxes:

«Πραγματοποιώντας μερικές αναζητήσεις με λέξεις-κλειδιά στη μηχανή αναζήτησης Google δεν καταφέρνουμε να εντοπίσουμε κανένα σχετικό αποτέλεσμα που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό ότι σε κάποιο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας θεραπεύτηκαν με θαυματουργικό τρόπο όλα τα παιδιά.

Πραγματοποιήσαμε επίσης αρχειακή έρευνα με λέξεις-κλειδιά στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα». Οι αναζητήσεις στο αρχείο των εφημερίδων με τη φράση “νοσοκομείο παίδων” έδωσαν συνολικά πάνω από 800 αποτελέσματα μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2001 και της 1ης Ιανουαρίου 2004. Σε κανένα από τα αποτελέσματα αυτά δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε καμία είδηση που να ανταποκρίνεται στον ισχυρισμό που αναπαράγει ο Λουπασάκης. Εάν το θαυματουργικό περιστατικό που αναφέρει ο ιερέας ήταν πραγματικό, θα ήταν αδύνατον αυτό να μην έχει καταγραφεί από τον Τύπο της εποχής. Η ως δια μαγείας θεραπεία όλων των βαριά άρρωστων ασθενών ενός παιδιατρικού νοσοκομείου θα είχε κινήσει το ενδιαφέρον των εγχώριων αλλά και των διεθνών μέσων.

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας αλλά και αυτά που υπάρχουν στις ιστοσελίδες όλων των κατά τόπους υγειονομικών περιφερειών, εντοπίσαμε ότι στη χώρα μας υπάρχουν συνολικά τέσσερα νοσοκομεία που να αναφέρονται ως “νοσοκομεία παίδων”. Αυτά είναι: το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών – «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο».

Αποστείλαμε ερώτημα σχετικά με τον ισχυρισμό του ιερέα Λουπασάκη και στα τέσσερα αυτά νοσοκομεία. Η κοινή διοίκηση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» μας απάντησε πως λόγω της μη υποχρέωσης τήρησης αρχείων μετά την πάροδο εικοσαετίας και την πληθώρα των περιστατικών που αντιμετωπίζουν σε ετήσια βάση είναι αδύνατο να παράσχουν στοιχεία και πληροφορίες σχετικές με τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Παρόμοια ήταν και η απάντηση από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το οποίο μας εξήγησε ότι λόγω της παρόδου πολλών χρόνων και των αλλαγών του προσωπικού, αδυνατούν να μας δώσουν κάποια απάντηση. Το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο δεν κατόρθωσε επίσης να μας δώσει κάποια σχετική με τον ισχυρισμό απάντηση. Όλα όμως τα νοσοκομεία τόνισαν πως αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά με βάση τα επιστημονικά και ιατρικά πρωτόκολλα.

Προσπαθήσαμε επίσης να έρθουμε σε επαφή με την κυρία Πελεκανάκη, την οποία ο Λουπασάκης αναφέρει ως ένα από τα παιδιά που θεραπεύτηκαν με θαυματουργό τρόπο. Η κυρία Πελεκανάκη δε θέλησε να μας μιλήσει και δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα όταν η ίδια αισθανθεί έτοιμη. Παρ’ όλα αυτά μας παρότρυνε να μη γράψουμε τίποτα αρνητικό για τον πατέρα Δημήτριο, καθώς, όπως είπε, μέχρι τώρα γράφονται «μόνο αναλήθειες από άτομα που δεν τον έχουν γνωρίσει». Η μόνη πληροφορία που δέχθηκε να μοιραστεί μαζί μας είναι το έτος κατά το οποίο η ίδια ασθένησε και νοσηλεύτηκε, το οποίο είναι το 2003. Όπως αναφέραμε και παραπάνω μεταξύ 2001 και 2004 δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε καμία αναφορά στον Τύπο σε θαυματουργική θεραπεία παιδιών.
Συμπέρασμα

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό του ιερέα Λουπασάκη ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας θεραπεύτηκαν θαυματουργικά όλα τα βαριά άρρωστα παιδιά. Στον Τύπο της εποχής δε συναντάμε καμία αναφορά για το εν λόγω περιστατικό.»

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-10)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.